Cookie- en privacybeleid

COOKIE- EN PRIVACYBELEID
Wanneer u Boozt.com bezoekt, verzamelen we informatie over al uw bezoeken aan onze website.  We gebruiken die informatie om uw gebruikerservaring te verbeteren, het gebruik van de individuele elementen van Boozt.com te evalueren en onze marketing te ondersteunen.

Hier kunt u lezen welke informatie we verzamelen, hoe we de informatie behandelen, wat we ermee doen, wie er toegang toe heeft en hoe u contact met ons kunt opnemen over het cookies- en het privacybeleid.

Het verzamelen van gepersonaliseerde klantinformatie op Boozt.com gebeurt binnen het kader van de bestaande wetgeving en de wetgeving inzake de Algemene Regelgeving betreffende Gegevensbeveiliging van de EU (GDPR- General Data Protection Regulation).

Boozt.com detecteert automatisch het IP-adres en de gegevens wanneer u op de website de verschillende pagina's en diensten bezoekt.  Ook als u zich aanmeldt of inschrijft voor onze nieuwsbrief, slaan we dit op om het u de volgende keer gemakkelijker te kunnen maken.

In dit verband gebruiken we verschillende analysetools zoals Google Analytics, die ons helpen om statistieken te verzamelen over het gebruik van Boozt.com en u een betere gebruikerservaring te geven.

 

Boozt.com verzamelt informatie over gebruikers van vijf verschillende bronnen:

  • Door middel van cookies, wanneer u onze website bezoekt; bijv. IP-adres, land, bezochte pagina’s, bekeken categorieën, bekeken merken, interactie/muisklikken en zoekopdrachten.

  • Door aankopen; bijv. demografische gegevens, e-mailadres, betaalinformatie, items, bestelde hoeveelheid, kortingsniveau, merken en frequentie. Inclusief het verzenden van transactionele e-mails, bijv. orderbevestiging, verzendingsbevestiging of terugbetalingsbevestiging.

  • Door gedrag en betrokkenheid van gebruiker bij verzonden communicatie (e-mail, sms, direct-mail of telefoon); bijv. openingsfrequentie, klikfrequentie en tijd besteed aan het lezen van de e-mails, domein afzender en type e-mailcliënt

  • Door gebruikers die zelf informatie verstrekken (bijv. een favoriet merk of informatie toevoegen aan het klantprofiel)

  • Door credit scoring van externe beoordelingsbedrijven.

 

Het verzamelen van deze informatie heeft verschillende doeleinden:

  • Verplichtingen. Om aan onze verplichtingen betreffende onze service aan u als klant of gebruiker te voldoen – zoals aankopen, facturatie, klantendienst en MyBoozt-account.

  • Klantendienst. Om een klantendienst te kunnen uitvoeren via de MyBoozt-account, e-mail, chat of telefoon. Om vragen te beantwoorden over uw order of vorige orders, fouten op te lossen en de klant te begeleiden.

  • Marketing. Om inspiratie, productaanbiedingen/services en persoonlijke aanbevelingen te tonen op websites, via e-mail, sms, direct-mail, telefoon en via reclame via externe partijen.

  • Klantervaring. Om voor een betere klantervaring te zorgen bij het werken met Boozt, bijvoorbeeld door uw ervaring op Boozt.com te personaliseren, nieuwe functionaliteiten, services en producten te ontwikkelen. Maar ook om onze websites, systeembeheer en beveiliging te beheren, beveiligen, gebruiken en onderhouden, en om geaggregeerde statistieken te verkrijgen over het gebruik van de site en de aankopen en om een beter begrip te krijgen van de voorkeuren van onze klanten.

  • Fraude & risico. Om fraude te voorkomen en een risicobeoordeling uit te voeren.

  • Wetgeving. Om aan de huidige wetgeving te voldoen.

Profileren
Boozt creëert individuele klantprofielen gebaseerd op uw data die verzameld zijn uit alle gegevensbronnen/categorieën; bijv. browsegedrag in combinatie met uw aankopen en de door u verstrekte informatie (bijv. favoriet merk en favoriete producten). Wij combineren en analyseren deze gegevens met als doel uw ervaring op Boozt.com te verbeteren en meer persoonlijke aanbiedingen en services te maken, maar ook om de communicatiefrequentie te bepalen.

Tijdsbestek voor dataopslag
Wij zullen uw persoonlijke informatie bewaren gedurende de periode die noodzakelijk is om aan de doeleinden te voldoen die in deze algemene voorwaarden zijn omschreven, tenzij een langere bewaring wettelijk vereist of toegestaan is, om wettelijke, fiscale of regulatieve redenen of om andere legitieme en legale bedrijfsdoeleinden.

 

Doel

Tijdsbestek

Marketingdoel voor Boozt.com

3 jaar na uw laatste activiteit; bijv. aankoop, communicatie met ons of bezoeken van onze websites.

Als u toestemming voor marketing verleend hebt (e-mail, sms, telefoon, etc.) en zo lang wij uw toestemming hebben.

Bestellingsgeschiedenis en verplichting om opdrachten uit te voeren voor Boozt.com

7 jaar of zo lang wij verplicht zijn om aan de nodige wettelijke vereisten te voldoen.

Klantendienst voor Boozt.com

3 jaar of zo lang wij verplicht zijn om aan de nodige wettelijke vereisten te voldoen.

Klantervaring voor Boozt.com

3 jaar na uw laatste activiteit; bijv. aankoop, communicatie met ons of bezoeken van onze websites.

Als u toestemming voor marketing verleend hebt (e-mail, sms, telefoon, etc.) en zo lang wij uw toestemming hebben.

Fraude & risicobeoordeling voor Boozt.com

3 jaar of zo lang wij verplicht zijn om aan de nodige wettelijke vereisten te voldoen.

Aan wetgeving voldoen voor Boozt.com

Zo lang wij verplicht zijn om aan de nodige wettelijke vereisten te voldoen.


Wat is een cookie?
Wanneer u Boozt.com bezoekt, worden er op uw computer cookies opgeslagen.  Een cookie is een klein tekstbestand dat in uw browser wordt opgeslagen om uw computer bij volgende bezoeken te kunnen herkennen.  In onze cookies wordt geen persoonlijke informatie opgeslagen.

Bijna alle websites maken gebruik van cookies.  Ze bevinden zich op uw computer om u te helpen, wat ons helpt om te analyseren hoe de website wordt gebruikt zodat we de gebruikerservaring kunnen verbeteren.  In veel gevallen zijn cookies noodzakelijk om een specifieke dienst op de website aan te bieden.

De informatie in uw cookies wordt verzonden tussen uw browser en een webserver, en bevat informatie over gebruikersinstellingen, login en hoe de website wordt gebruikt.

Waarvoor worden cookies op Boozt.com gebruikt?
Browsen
Wanneer u   Boozt.com bezoekt, verzamelen wij informatie over alle bezoeken aan onze website. Wij gebruiken deze informatie om u als klant een betere ervaring te bezorgen, het gebruik te evalueren van de afzonderlijke elementen van Boozt.com en onze marketing te ondersteunen.

Bij het browsen kan een service-e-mail verzonden worden
Boozt.com verzamelt uw browsegedrag (bijv. categorieën, merken, bekeken producten) om de communicatie van relevante producten en aanbiedingen aan u te verbeteren. Een voorbeeld van deze verzameling is de producten die u hebt toegevoegd aan de winkelmand, maar waarvoor u daarna beslist heeft de aankoop niet te voltooien. Hierdoor kunt u een service-e-mail ontvangen waarin u herinnerd wordt aan de producten die in uw winkelmand gebleven zijn. Als u geen e-mails wenst te ontvangen over onvoltooide bestellingen, dan kunt u zich rechtstreeks uitschrijven via de link onderaan de mail of gaan naar MyBoozt>Mijn Persoonlijke Gegevens

Automatische aanmelding
Boozt.com detecteert automatisch wie u bent, op basis van verschillende parameters, zoals het IP-adres, het toestel en cookies, wanneer u verschillende pagina’s en services op de website bezoekt. Dit betekent dat u, als u bent aangemeld op de website, automatisch opnieuw wordt aangemeld als u Boozt vanaf hetzelfde toestel bezoekt. Dezelfde automatische aanmelding gebeurt als u in een e-mail van Boozt klikt.

Analysetool
Wij gebruiken verschillende analysetools, zoals Google Analytics, waarmee we statistische informatie kunnen verzamelen over het gebruik van Boozt.com om u een betere ervaring te bezorgen.

We gebruiken cookies om demografische en gebruikergerelateerde statistieken op te stellen om te bepalen wie onze websites bezoekt.  Dit biedt ons de mogelijkheid om aangepaste inhoud en diensten te creëren die overeenstemmen met de interesses en wensen van u en andere gebruikers.  Hieronder staan de doeleinden waarvoor cookies op Boozt.com worden gebruikt.

Cookies van derden
Boozt.com gebruikt op onze pagina's een verscheidenheid aan diensten van derden.  Ook die diensten maken soms gebruik van cookies. U kunt ervoor kiezen geen cookies van derden te aanvaarden in uw browser door deze link te volgen:

https://www.youronlinechoices.com/nl/uw-advertentie-voorkeuren.

Cookies van derden worden onder andere gebruikt om statistieken te verzamelen over uw bezoeken aan Boozt.com; hier gebruiken we bijvoorbeeld cookies om te weten welke sites u bezoekt en hoelang u op elke site verblijft.  We gebruiken daartoe het door Google aangeboden systeem Google Analytics.

U kunt zich hier afmelden voor Google Analytics:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Retargeting
Boozt.com werkt ook samen met andere bedrijven om onze online reclame te verbeteren en te garanderen dat u enkel relevante reclame te zien krijgt. Wij gebruiken in deze context bijvoorbeeld de volgende leveranciers: Facebook, DoubleClick, Criteo, Sociomantic, Adform, Youtube, Instagram en Google. Als u dit soort reclame niet wilt ontvangen, verwijder uw cookie dan hier.

Boozt.com bevat onderdelen van derden zoals "Facebook Recommend", "Facebook Like" en "Google+".  Deze onderdelen van derden hebben tot gevolg dat de eigenaar van het onderdeel van derden, bijvoorbeeld Facebook of Google, technische gegevens ontvangt over uw browser, IP-adres, de pagina's die u bezoekt op Boozt.com enz.  De behandeling die de eigenaar van het onderdeel van derden uitvoert valt buiten onze controle en vindt uitsluitend plaats tussen u en de eigenaar van het onderdeel van derden.

Boozt.com gebruikt deze onderdelen om rechtstreekse koppelingen te maken naar onze sociale mediasites en daardoor gemakkelijke navigatie voor u als klant te garanderen.

Functionaliteit
Op Boozt.com staan een aantal technische cookies die noodzakelijk zijn voor het behandelen van de functionaliteit in verschillende domeinen op Boozt.com.  Dit zijn de cookies die worden opgeslagen wanneer u zich op Boozt.com aanmeldt en de cookies die worden opgeslagen om de inhoud van uw winkelwagentje, favorieten, enz. bij te houden.

Hoe vermijd ik cookies?
Als u geen cookies wenst te ontvangen, kunt u alle cookies blokkeren, bestaande cookies van uw computer verwijderen of een waarschuwing ontvangen vooraleer cookies worden opgeslagen.

We raden u aan om zorgvuldig ons cookiebeleid te lezen vooraleer u overweegt de cookie-instellingen op uw computer te wijzigen en dat u meer leest over cookies op andere websites.

Een wijziging van uw cookie-instellingen kan immers nadelige gevolgen hebben voor de gebruikerservaring bij het bezoeken van onze en andere websites.

Houd er rekening mee dat, wanneer u geen cookies aanvaardt, sommige functies op Boozt.com mogelijk niet zullen werken.

Firefox
Om cookies te verwijderen: ga naar Extra -> Opties -> Privacy -> en verwijder individuele cookies of wis uw geschiedenis.

Om cookies te blokkeren: ga naar Extra -> Opties -> Privacy -> selecteer in het uitklapmenu onder Geschiedenis "Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis" -> vink "Browser altijd in privémodus gebruiken" aan en verwijder het vinkje "Cookies van pagina's accepteren".

Internet  Explorer
Om cookies te verwijderen: ga naar Extra -> Internetopties -> tabblad Algemeen -> Klik op Verwijderen -> Cookies -> Verwijderen.

Om cookies te blokkeren: ga naar Extra -> Internetopties -> Privacy -> Verschuif de schuifregelaar naar boven.  Zo blokkeert u alle cookies. -> Klik op OK.

Google  Chrome
Om cookies te verwijderen: klik op de knop Extra  -> Instellingen -> Browsegegevens wissen -> Cookies en andere site- en plug-ingegevens verwijderen -> Browsegegevens wissen

Om cookies te blokkeren: klik op de knop Extra -> Instellingen -> Geavanceerde instellingen weergeven -> Instellingen voor inhoud -> Opslaan van gegevens op alle sites blokkeren -> Klik op "Indirecte cookies en sitegegevens blokkeren" -> OK

Safari
Om cookies te verwijderen: klik op de knop Extra -> Instellingen -> Beveiliging -> Klik op "Toon cookies".  Hier kunt u cookies van één enkel domein of alle cookies verwijderen

Om cookies te blokkeren: klik op de knop Extra -> Instellingen -> Beveiliging -> Selecteer "nooit" onder "Cookies Accepteren".

Contact met betrekking tot persoonsgegevens
Als u de informatie die we over u bijhouden wilt raadplegen, neem dan contact met ons op:  customerservice_nl@boozt.com. Als er onjuiste gegevens zijn geregistreerd, of als u andere bezwaren hebt, dan kunt u op hetzelfde adres contact met ons opnemen.  U kunt kijken welke informatie over u is geregistreerd en u kunt bezwaar maken tegen de registratie onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Als klant hebt u het recht uw eigen verzamelde gegevenscategorieën te bekijken (artikel 15) en kunt u bezwaar aantekenen tegen de registratie, overeenkomstig de relevante regels in de EU-wetgeving inzake Algemene Regelgeving betreffende Gegevensbeveiliging (General Data Protection Regulation - GDPR). Bij een correct verzoek zullen wij de persoonlijke informatie die wij beheren bijwerken, wijzigen of verwijderen, zonder dat daarbij enige geldende wetgeving geschonden wordt.

Wij kunnen verzoeken weigeren die op onredelijke wijze herhaald worden, waarvoor een bijzonder hoge technische interventie vereist is (bijv. het ontwikkelen van een nieuw systeem of het volledig wijzigen van een bestaand proces), een invloed hebben op de persoonlijke gegevens van iemand anders of die extreem onpraktisch zijn (bijv. informatie uit back-upsystemen). Gelieve voor vragen hieromtrent een e-mail te sturen naar de klantendienst customerservice_nl@boozt.com.

Bescherming van persoonsgegevens
De wetgeving vereist dat uw persoonlijke informatie veilig en vertrouwelijk blijft.  Uw persoonlijke informatie wordt opgeslagen op sterk beveiligde servers die zich in beveiligde gebouwen bevinden, en onze beveiliging wordt regelmatig gecontroleerd om te bepalen of onze gebruikersinformatie veilig wordt behandeld, en we houden altijd rekening met uw rechten als gebruiker.  Maar we kunnen de veiligheid van gegevens die via het internet worden verzonden niet 100% garanderen. Dit betekent dat er een risico bestaat dat andere onbevoegden toegang krijgen tot informatie wanneer gegevens worden verzonden en elektronisch worden opgeslagen. Wanneer u dus persoonlijke informatie doorgeeft, doet u dat op eigen risico.

De persoonlijke informatie wordt continu verwijderd of anoniem gemaakt wanneer het doel waarvoor ze werd verzameld eindigt.

Door de snelle ontwikkeling van het internet kunnen veranderingen in onze verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk zijn.  Wij behouden dus het recht om deze richtlijnen voor het verwerken van persoonsgegevens bij te werken en aan te passen. Als we dat doen, dan zullen we uiteraard de datum "laatst bijgewerkt" onderaan de pagina corrigeren.  In geval van ingrijpende wijzigingen zullen we u op de hoogte brengen in de vorm van een zichtbare melding op onze websites.

U kunt een klacht indienen over de behandeling van informatie en gegevens die op u betrekking hebben.  Klachten moeten worden ingediend bij het College bescherming persoonsgegevens.

Neem contact met ons op
U kunt met Boozt.com contact opnemen via:

E-mail:  customerservice_nl@boozt.com
Telefonisch:  +46 10 551 74 04

Of per post:
Boozt  Fashion  AB
T.a.v.:  Klantenservice
Hyllie Boulevard 35
215 37  Malmö
Zweden


 

Versie  5 – mei 2018

 
Kan je nog steeds geen passend antwoord vinden? Neem contact met ons op!
Stuur ons een e-mail
How can we help you?
Door contact met ons op te nemen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.