Shipping to:
Polska
Darmowa dostawa na zamówienia powyżej 299zł3-5 dni roboczychDarmowe zwroty - 30 dni Darmowe zwroty z przedpłaconą etykietą

Polityka prywatności i polityka plików cookie

Dziękujemy za poświęcenie czasu na przeczytanie naszej Polityki prywatności i Polityki plików cookie!

Ta strona zawiera informacje o tym, jak przetwarzamy twoje dane osobowe, jak używamy plików cookie, a także informacje o prawach, jakie ci przysługują w związku z przetwarzaniem twoich danych osobowych i używaniem przez nas plików cookie. Polityka ta dotyczy Boozt.com, oraz Booztlet.com i odpowiednich aplikacji (zwanych dalej "platformami"), do których odniesienia znajdują się w niniejszej polityce.

 

1. POLITYKA PRYWATNOŚCI

Boozt Fashion AB (556710-4699) (dalej my, wy lub nasz) jest administratorem danych (odpowiedzialnym) za przetwarzanie Twoich danych osobowych na Boozt.com, Booztlet.com i odpowiednich aplikacjach, jak opisano w niniejszej polityce. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące przetwarzania przez nas Twoich danych, skontaktuj się z nami pod adresem dpo_pl@boozt.com.

Lub pocztą:

c/o Boozt Fashion AB

Attn: DPO/Legal Department

Box 4535

SE-203 20 Malmö, Szwecja

Kiedy korzystasz z platform, my gromadzimy pewne informacje o tobie i twojej wizycie. Informacje te są wykorzystywane m.in. do realizacji umów z tobą oraz do zarządzania twoim kontem użytkownika. W zależności od twojej zgody wykorzystujemy również informacje zebrane o tobie za pomocą plików cookie w celu poprawy twojego komfortu użytkowania, oceny wykorzystania poszczególnych elementów na naszych platformach oraz w celu wsparcia naszych działań marketingowych. Więcej na ten temat możesz przeczytać w naszej polityce dotyczącej plików cookie w dalszej części strony.

Twoje dane osobowe przetwarzamy wyłącznie w określonym celu, a po jego osiągnięciu usuwamy je, chyba że istnieje powód, by postąpić inaczej, jak opisano poniżej.

Przetwarzanie przez nas twoich danych osobowych podlega przepisom rozporządzenia o ochronie danych osobowych (zwanego dalej RODO), krajowym przepisom o ochronie danych, ustawie o ochronie danych osobowych oraz dodatkowym wytycznym i opiniom Europejskiej Rady Ochrony Danych i krajowych organów nadzorczych.

 

1.1. Jakie informacje gromadzimy i skąd one pochodzą?

  • Informacje są zbierane przez nas podczas analizowania twojego zachowania i zaangażowania w wysyłaną przez nas komunikację lub podczas odwiedzin naszych platform (ogólne informacje w postaci np. adresu IP, kraju, odwiedzanych stron, odwiedzanych kategorii, odwiedzanych marek, historii wyszukiwania i kliknięć, współczynnika kliknięć oraz czasu spędzonego na czytaniu wiadomości e-mail).
  • Informacje pobieramy od ciebie, gdy podajesz nam informacje o sobie, np. podczas tworzenia profilu lub kupowania towarów (ogólne informacje w postaci np. danych demograficznych, imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, informacji o płatności, przedmiotów, kwoty zamówienia, poziomu rabatu, marek i częstotliwości. Obejmuje to również wysyłanie transakcyjnych wiadomości e-mail, potwierdzeń zamówień, potwierdzeń wysyłki, potwierdzeń zwrotów i refundacji).
  • Pochodzą od innych osób, gdy zbieramy je od stron trzecich, np. od zewnętrznej firmy zajmującej się oceną zdolności kredytowej (ogólne informacje w formie informacji kredytowej).

 

1.2. W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe przetwarzamy tylko w określonym celu opierając się na podstawie prawnej. Podczas korzystania z naszych platform, w tym podczas twoich zakupów naszych towarów, będziemy przetwarzać twoje dane w sposób opisany poniżej:

1.2.1. Na podstawie zgody użytkownika

  • Reklamy ukierunkowane: Podczas tworzenia konta, dokonywania zakupu, otrzymywania vouchera powitalnego lub dołączania do Klubu Boozt, możemy zapytać użytkownika, czy chciałby otrzymywać marketing bezpośredni. Taki marketing bezpośredni jest wysyłany w formie newsletterów, SMS-ów i powiadomień push w aplikacji. Jeśli użytkownik wyrazi zgodę na taką komunikację marketingową, możemy przetwarzać jego dane kontaktowe (takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu), a także kraj sklepu, w którym robi zakupy, informacje o ulubionych przedmiotach, markach i kategoriach, a także historię zakupów i wyszukiwania powiązaną z jego kontem w celu wysyłania spersonalizowanych treści, ofert, rekomendacji i kampanii produktowych. Gdy wysyłamy nasz biuletyn pocztą elektroniczną, mierzymy aktywność i zaangażowanie związane z biuletynem, wykorzystując technologię pikseli, która gromadzi informacje o tym, czy użytkownik otworzył wiadomość e-mail, kiedy ją otworzył i jakie łącza kliknął. Analiza tych statystyk pomaga nam zrozumieć, które części naszego newslettera są dla użytkownika interesujące. Użytkownik może wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie.
  • Reklama cyfrowa: Podczas interakcji użytkownika z naszą witryną internetową i aplikacjami możemy przetwarzać jego dane osobowe w celu reklamowania mu naszych produktów i usług online. Nie wszystkie reklamy docierające do użytkownika są oparte na jego danych osobowych. Na przykład niektóre kampanie nie są skierowane do użytkownika jako osoby fizycznej, ale raczej do szerszej grupy konsumentów. Na przykład, możemy dostosować nasze kampanie reklamowe w oparciu o lokalizację geograficzną docelowych odbiorców, prezentując w ten sposób reklamy dostosowane do regionu, które byłyby istotne dla użytkownika. Istnieją inne rodzaje reklam internetowych, które wykorzystują dane osobowe użytkownika, które zostały wcześniej zebrane na podstawie jego zgody. Niektóre pliki cookie i inne technologie śledzenia mogą na przykład gromadzić dane osobowe użytkownika w celu umożliwienia kierowania do niego ukierunkowanych reklam. Jeśli użytkownik wyrazi zgodę na umieszczenie takich marketingowych plików cookie i podobnych technologii, niektóre jego dane osobowe mogą być gromadzone i udostępniane partnerom reklamowym. Pełna lista plików cookie znajduje się w naszej Polityce plików cookie. Więcej informacji na temat tego, komu udostępniamy dane użytkownika, można znaleźć w sekcji 1.4 poniżej. Niektórzy z tych partnerów reklamowych mają siedzibę poza UE/EOG, co wiąże się z przekazywaniem danych osobowych użytkownika do krajów trzecich. Więcej informacji na temat przekazywania danych znajduje się w punkcie 1.5.
  • Pliki cookie i podobne technologie: Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie i podobne technologie, aby zapewnić użytkownikowi niezbędną funkcjonalność za pomocą absolutnie niezbędnych plików cookie oraz, jeśli użytkownik wyrazi na to zgodę, dodać personalizację do naszych usług za pomocą innych, mniej istotnych plików cookie. Jeśli użytkownik wyraził zgodę na umieszczanie plików cookie i podobnych technologii, możemy przetwarzać niektóre dane osobowe dotyczące korzystania z naszych platform w celu utrzymania funkcjonalności naszej witryny internetowej, generowania statystyk i do celów marketingowych. Więcej informacji na temat korzystania przez nas z plików cookie można znaleźć w naszej Polityce dotyczącej plików cookie.
  • Podczas tworzenia profilu przy użyciu konta strony trzeciej: Możemy zapewnić możliwość logowania się do naszych witryn i aplikacji bezpośrednio za pomocą konta strony trzeciej. Jeśli użytkownik zdecyduje się utworzyć profil przy użyciu istniejącego konta w usługach stron trzecich, zostanie przekierowany do wybranej strony trzeciej i poproszony o zalogowanie się do swojego profilu. Użytkownik zostanie również poproszony o potwierdzenie, że chce udostępnić nam określone informacje dotyczące swojego profilu. W zależności od wybranej strony trzeciej, może to być na przykład imię i nazwisko oraz adres e-mail. Dane te zostaną wykorzystane do skonfigurowania konta u nas. Nie otrzymujemy żadnych innych informacji związanych z profilem strony trzeciej.
  • W przypadku interakcji z nami w mediach społecznościowych: Gdy użytkownik wchodzi z nami w interakcję w mediach społecznościowych, na przykład poprzez polubienie lub skomentowanie opublikowanego przez nas postu lub skontaktowanie się z nami w celu zadania pytania związanego z obsługą klienta w takich mediach społecznościowych, jak Facebook lub Instagram, możemy przetwarzać informacje, które użytkownik udostępnił publicznie na takim profilu w mediach społecznościowych. Więcej informacji na temat tego, co jest uważane za publiczne na Facebooku, można znaleźć tutaj. Ponadto będziemy przetwarzać treść zapytania skierowanego do nas przez użytkownika.
  • Powiadomienia push: Po pobraniu naszych aplikacji i zalogowaniu się na swoje konto (lub jego utworzeniu) pytamy, czy chcesz otrzymywać powiadomienia push. Powiadomienia push to alerty w aplikacji, które informują użytkownika np. o kampanii produktowej lub statusie zamówienia. Jeśli użytkownik wyrazi zgodę na wysyłanie mu powiadomień push, możemy przetwarzać jego imię i nazwisko, dane kontaktowe, kraj sklepu, historię zamówień w celu wysyłania mu powiadomień push, które będą dla niego istotne. Zgodę można wycofać lub zmienić w dowolnym momencie w naszych aplikacjach, a także w ustawieniach telefonu.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania twoich danych osobowych jest zgoda, której udzieliłeś nam zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) RODO. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę. Nie wpływa to jednak na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.

1.2.2. Na podstawie naszych zobowiązań umownych

  • W celu wykonania umowy: Przetwarzamy Twoje dane osobowe związane z Twoim profilem i zakupami w celu realizacji umów zakupu z Tobą, zarządzania Twoją relacją z nami, w tym Twoimi zakupami, jak również zapewnienia Tobie obsługi klienta, zarządzania płatnościami, a także przetwarzania zwrotów, reklamacji i roszczeń gwarancyjnych.
  • Aby zapewnić użytkownikowi nasz klub lojalnościowy: Jeśli jesteś członkiem Club Boozt, będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe, takie jak imię i nazwisko, adres, data urodzenia, aby móc administrować Twoim członkostwem w Club Boozt, w tym rejestrować Twoje punkty lojalnościowe, umożliwiać zakup Boozters i udostępniać wszystkie korzyści i nagrody, do których jesteś uprawniony.
  • Aby wyświetlać odpowiednie treści w witrynie: Będziemy przetwarzać informacje związane z Twoimi ulubionymi markami, ulubionymi kategoriami i ulubionymi przedmiotami, aby spersonalizować zakupy pod kątem Twoich potrzeb i trafności.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania danych jest chęć wywiązania się z umowy, którą zawarliśmy z tobą, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

1.2.3. Na podstawie naszych uzasadnionych interesów

  • Śledzenie konwersji: Możemy mierzyć zaangażowanie użytkowników, które ma miejsce w naszej witrynie i aplikacjach. Badając interakcje użytkowników, uzyskujemy wgląd w skuteczność różnych aspektów naszych platform i możemy wprowadzać ulepszenia w celu poprawy komfortu korzystania z naszych platform. Ponadto pozwala nam to ocenić sukces naszych działań reklamowych, pomagając nam podejmować świadome decyzje w celu optymalizacji i udoskonalenia naszych strategii marketingowych. Podobnie, podczas prowadzenia kampanii reklamowych, możemy mierzyć konwersję w oparciu o interakcję użytkownika z naszą reklamą, aby zrozumieć zainteresowania naszej grupy docelowej i dokładność naszych reklam. Nie wszystkie metody śledzenia konwersji gromadzą dane osobowe - niektóre z nich mogą opierać się na zagregowanych informacjach, które nie pozwalają zidentyfikować użytkownika jako osoby fizycznej. Dane osobowe mogą być gromadzone za pośrednictwem plików cookie i innych technologii śledzenia, które są włączone tylko wtedy, gdy użytkownik wyraził odrębną zgodę podczas odwiedzania naszej witryny internetowej. Jeśli użytkownik wyraził zgodę na umieszczenie plików cookie, takie dane konwersji mogą zostać uzupełnione o dodatkowe dane osobowe, takie jak na przykład zaszyfrowany adres e-mail, który zostanie następnie wykorzystany przez partnera reklamowego w celu dopasowania go do wyniku konwersji. Pełna lista plików cookie znajduje się w naszej Polityce plików cookie. Więcej informacji na temat tego, komu udostępniamy dane użytkownika, można znaleźć w sekcji 1.4 poniżej. Niektórzy z tych partnerów reklamowych mają siedzibę poza UE/EOG, co wiąże się z przekazywaniem danych osobowych użytkownika do krajów trzecich. Więcej informacji na temat przekazywania danych znajduje się w sekcji 1.5.
  • Reklama skierowana do obecnych klientów: Możemy reklamować nasze produkty lub usługi za pośrednictwem poczty elektronicznej naszym obecnym klientom, którzy niedawno kupili podobne produkty lub usługi, pod warunkiem, że nie sprzeciwili się oni takiemu marketingowi w momencie gromadzenia danych. W tym celu przetwarzane będą dane osobowe użytkownika związane z jego ostatnimi zakupami.
  • Profilowanie do celów marketingowych:Aby zwiększyć komfort korzystania z naszych produktów i usług, oceniamy sposób interakcji użytkownika z nami. Pomaga nam to oferować spersonalizowane rekomendacje i zapewniać, że produkty i treści, które widzisz, odpowiadają Twoim zainteresowaniom. Analizujemy również dane na potrzeby badań rynkowych, rozumiejąc nawyki zakupowe i zainteresowania różnych grup klientów (np. w oparciu o wiek, lokalizację, płeć, strukturę rodziny). Możemy na przykład przeanalizować historię i częstotliwość zakupów użytkownika, aby przewidzieć jego zainteresowania i zwyczaje związane z wydatkami. Pozwala nam to dostosować naszą komunikację marketingową, umieszczając użytkownika w grupie z bardziej precyzyjną i powiązaną podróżą marketingową, która jest zgodna z tym, co naszym zdaniem użytkownik doceni.
  • Ankiety i badania klientów: Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celu przeprowadzenia badań klientów lub na potrzeby analizy danych, aby ulepszyć naszą stronę internetową, produkty/usługi, działania marketingowe, relacje z klientami i doświadczenie. Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celu przeprowadzenia ankiet dla klientów, badań lub analiz danych, które mają na celu poprawę jakości naszej obsługi klienta, stron internetowych, produktów/usług, marketingu, relacji z klientami i doświadczeń. Przykładowo, możemy przetwarzać Twój numer telefonu i historię połączeń z naszym działem obsługi klienta, aby wysłać Ci ankietę dotyczącą zadowolenia z obsługi klienta po skontaktowaniu się z naszym działem obsługi klienta. Robimy to w celu zebrania informacji zwrotnej od użytkownika na temat jego doświadczeń z naszą obsługą klienta i ulepszenia jej w oparciu o jego spostrzeżenia. Takie ankiety nie zawierają żadnych komunikatów marketingowych, a użytkownik może w każdej chwili z nich zrezygnować. Dodatkowo, możemy również skontaktować się z Tobą i zaprosić Cię do przetestowania naszych nowych funkcji i produktów. W tym celu możemy przetwarzać Twoje dane kontaktowe (aby umożliwić nam kontakt z Tobą), kraj, w którym zazwyczaj robisz zakupy (ponieważ niektóre testy są przeprowadzane w określonych regionach), a w niektórych przypadkach Twoją historię zakupów (aby upewnić się, że test jest adekwatny do Twoich zainteresowań). Testy te są zawsze dobrowolne i zawsze możesz nas poinformować, jeśli nie chcesz w nich uczestniczyć.
  • Gdy użytkownik kontaktuje się z nami za pośrednictwem czatu: Gdy użytkownik kontaktuje się z nami za pośrednictwem czatu, przetwarzamy jego dane, aby pomóc mu w odpowiedzi na pytania. W zależności od dostępności w danym kraju, nasz czat może również obejmować technologię chatbota AI zaprojektowaną w celu zrozumienia i odpowiedzi na szerokie spektrum pytań związanych z zakupami w Boozt i Booztlet. Podstawową funkcją chatbota AI jest wspieranie użytkownika podczas oczekiwania na połączenie z naszym działem obsługi klienta lub gdy dział obsługi klienta jest niedostępny. Używamy zarówno własnych, jak i zewnętrznych modeli do zasilania naszego chatbota AI. Zewnętrzny dostawca chatbota AI znajduje się poza UE/EOG, co wiąże się z przekazaniem danych osobowych użytkownika do kraju trzeciego. Więcej informacji na temat przekazywania danych znajduje się w sekcji 1.5. Aby zapewnić, że udzielamy potrzebnej pomocy, zadbaliśmy o to, by użytkownik miał możliwość połączenia się z przedstawicielem firmy, pod warunkiem, że jest on dostępny w czasie, gdy użytkownik nawiązuje czat. Możemy również poprosić o ocenę Twoich doświadczeń na czacie i przeanalizować dzienniki czatu w celu zapewnienia jakości i poprawy doświadczeń naszych klientów podczas korzystania z czatu. Ucząc się na podstawie opinii użytkowników, jesteśmy w stanie lepiej identyfikować sytuacje, w których konieczny może być nadzór lub interwencja człowieka.
  • Zapobieganie oszustwom: W bardzo konkretnych sytuacjach możemy przetwarzać dane użytkownika, jeśli jest to konieczne do ochrony bezpieczeństwa i integralności transakcji finansowych i danych osobowych naszych innych klientów, a także uzasadnionych interesów innej osoby. Na przykład, jeśli strona trzecia złożyła wniosek o oszustwo, musimy zbadać sprawę, aby powstrzymać potencjalne oszustwa i zapobiec im w przyszłości. Dochodzenie to może obejmować przetwarzanie danych innych zamówień w przypadku, gdy są one lub mogą być ze sobą powiązane. W takim przypadku możemy przetwarzać dane osobowe i informacje wykorzystane do złożenia poprzednich zamówień, w tym informacje dotyczące płatności. W określonych sytuacjach możemy również otrzymywać dodatkowe informacje na temat zamówienia lub transakcji od naszych dostawców usług, w tym partnerów dystrybucyjnych i dostawców usług płatniczych. Przetwarzanie to pomaga nam utrzymać bezpieczne i godne zaufania środowisko dla wszystkich naszych klientów. Należy zauważyć, że przetwarzanie to jest specyficzne dla okoliczności roszczenia o oszustwo i nie jest prowadzone w ramach ogólnych praktyk przetwarzania danych.
  • Fair Use: Aby utrzymać naszą politykę Fair Use i zapewnić jej przestrzeganie, możemy potrzebować przetwarzać pewne dane osobowe, aby móc identyfikować i zapobiegać nieuczciwemu lub niewłaściwemu korzystaniu z naszych usług. Możemy przetwarzać dane osobowe użytkownika, takie jak imię i nazwisko, dane kontaktowe (numer telefonu, adres e-mail, adres dostawy i adres rozliczeniowy), dane urządzenia (adres IP, identyfikatory urządzenia), dane zamówienia i metody płatności używane w oczekujących zamówieniach, a także wcześniej złożone zamówienia, niezależnie od tego, czy zamówienia te zostały wysłane, a także dane związane ze zwróconymi przedmiotami i przyczynami zwrotu, reklamacjami i roszczeniami gwarancyjnymi. Możemy również przetwarzać te dane w sposób zagregowany w celu obliczenia wskaźnika zwrotów, wskaźnika reklamacji i średniej wartości zatrzymanych przedmiotów. Przetwarzanie danych pozwala nam zrozumieć i zidentyfikować wzorce oszustw, a także wzorce wskazujące na niewłaściwe korzystanie z naszych usług. Jeśli nasza analiza wskazuje na ryzyko takiego nadużycia, możemy podjąć środki, takie jak anulowanie zamówień i ograniczenie możliwości dokonywania zakupów u nas w celu zmniejszenia ryzyka, ochrony naszych kanałów sprzedaży i ochrony naszych innych klientów. Taka analiza jest zawsze przeprowadzana ręcznie. Więcej informacji na temat naszej polityki Fair Use można znaleźć w naszych Warunkach zakupu.
  • Roszczenia prawne: W razie potrzeby będziemy przetwarzać niektóre dane osobowe użytkownika w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń prawnych, w tym w celu zapobiegania oszustwom i niewłaściwemu korzystaniu z naszych platform.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania danych jest nasz uzasadniony interes, który uznaje się za nadrzędny wobec twojego interesu, chroniącego przetwarzanie twoich danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Użytkownik może sprzeciwić się przetwarzaniu jego danych w oparciu o nasz uzasadniony interes. Jeśli chcesz to zrobić, skontaktuj się z nami pod adresem dpo_pl@boozt.com.

1.2.4. Na podstawie naszych zobowiązań prawnych

Będziemy przetwarzać twoje dane osobowe w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych wynikających ze Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości, a także przepisów dotyczących praw konsumentów i bezpieczeństwa produktów. W Rozdziale 5, 7 § Ustawy o Rachunkowości (1999:1078)możesz sprawdzić, jakie dane osobowe przechowujemy do celów księgowych.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania danych są nasze zobowiązania prawne zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c) RODO.

 

1.3. Jak długo przetwarzamy twoje dane osobowe?

Dane osobowe przechowujemy tylko przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania. Poniżej przedstawiamy przegląd celów i okresów przechowywania danych osobowych, które mają zastosowanie do przetwarzanych danych osobowych.

Cel

 

Okres przechowywania

Zarządzanie relacjami z klientem, w tym zarządzanie twoimi zakupami oraz świadczenie usług na rzecz klienta

 

Informacje o twoich transakcjach i zwrotach są przechowywane do siódmego roku po zakończeniu roku kalendarzowego, w którym zakończył się rok finansowy (zob. Rozdział 7, 2 § Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości (1999:1078)) oraz do wykorzystania w celu zapewnienia zgodności z naszą Polityką Uczciwego Korzystania (zob. Warunki sprzedaży i dostawy).

Zarządzanie Twoim członkostwem w Club Boozt

 

Jeśli jesteś członkiem Club Boozt na boozt.com, informacje o Twoim członkostwie w Club Boozt są przechowywane tak długo, jak długo jesteś członkiem Club Boozt.

Personalizacja treści wyświetlanych na naszych platformach w oparciu o historię wyszukiwania i dokonane przez Ciebie zakupy

 

12 miesięcy od zebrania danych osobowych.

Marketing ukierunkowany w oparciu o zgodę na marketing bezpośredni

 

Do czasu wycofania przez ciebie zgody lub (jeśli zgoda nie została wycofana) po upływie 12 miesięcy, w czasie których nie kontaktowaliśmy się z tobą. Będziemy jednak przechowywać dokumentację dotyczącą twojej zgody przez okres do 5 lat od jej wycofania.

Marketing ukierunkowany dotyczący produktów podobnych do tych, które zakupiłeś u nas

 

Do czasu rezygnacji z dalszych zapytań z naszej strony lub (jeśli nie zrezygnujesz z dalszych zapytań z naszej strony) po upływie 12 miesięcy, w czasie których nie kontaktowaliśmy się z tobą.

Zobowiązania prawne

 

Przetwarzamy informacje zawarte w fakturze w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych zgodnie z przepisami Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości dotyczącymi przechowywania materiałów księgowych, tj. do siódmego roku po zakończeniu roku kalendarzowego, w którym zakończył się rok budżetowy (zob. Rozdział 7, 2 § Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości (1999:1078))

Ciasteczka

 

Do czasu wycofania zgody lub (jeśli zgoda nie zostanie wycofana) do czasu wygaśnięcia relewantnych plików cookie po upływie okresu określonego w naszych zasadach dotyczących plików cookie, zobacz poniżej.

Przestrzeganie polityki Fair Use i zapewnienie jej przestrzegania

 

Jeśli zidentyfikujemy naruszenie naszej Polityki Fair Use i zdecydujemy o ograniczeniu możliwości dokonywania przez Ciebie zakupów na naszej stronie, będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celu utrzymania ograniczenia przez czas trwania danego okresu ograniczenia.

Roszczenia prawne

 

Tak długo, jak jest to konieczne, aby móc ustanowić, bronić lub dochodzić roszczeń prawnych.

 

1.4. Komu udostępniamy twoje dane osobowe?

1.4.1. Spółki należące do Grupy Boozt

Oprócz Boozt Fashion AB istnieją inne spółki z Grupy Boozt, które mogą być zaangażowane w przetwarzanie danych użytkownika, ponieważ pomagają Boozt Fashion AB w wypełnianiu jej zobowiązań. Następujące spółki należące do grupy mogą przetwarzać dane osobowe użytkownika podczas dokonywania zakupów na stronie boozt.com lub booztlet.com:

Boozt Fulfilment & Logistics AB (556723-8182), Produktionsvägen 10, 262 78 Ängelholm, Szwecja;

  • Kronor PSP AB (559306-0022), Hyllie Boulevard 35, 215 37 Malmö, Szwecja;
  • Boozt Technology A/S (CVR 39032791), Njalsgade 19D, 6., 2300, Kopenhaga, Dania;
  • Boozt Innovation Lab ApS (CVR 31863147), Njalsgade 19D, 6., 2300, Kopenhaga, Dania;
  • Boozt Baltics UAB (nr rej. 305785629), Paupio g. 50-136, LT-11341, Wilno, Litwa;
  • Boozt Technology Baltics UAB (nr rej. 304614924), Paupio g. 50-136, LT-11341, Wilno, Litwa;
  • Boozt Technology Poland sp. z o.o. KRS 0000904917 Ul. 27 Grudnia 3 61-737, Poznań, Polska.

1.4.2. Firmy wysyłkowe i dystrybucyjne

Aby mieć pewność, że zamówione produkty dotrą do użytkownika szybko, udostępniamy odpowiednie informacje firmie zewnętrznej odpowiedzialnej za zarządzanie wysyłką i zwrotami wybranych produktów podczas procesu realizacji zakupu. Aby zapewnić sprawną dostawę, musimy podać imię i nazwisko, adres dostawy, adres e-mail, numer telefonu i identyfikator zamówienia naszemu partnerowi dystrybucyjnemu. Takie udostępnianie danych jest konieczne, abyśmy mogli wywiązać się z naszych zobowiązań umownych wobec użytkownika, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

Należy zauważyć, że większość z tych firm spedycyjnych działa jako niezależni administratorzy danych. Oznacza to, że mają one własne obowiązki i zobowiązania w zakresie przetwarzania otrzymywanych danych i są odrębnym podmiotem, który określa cele i metody przetwarzania danych osobowych. Dla użytkownika jako naszego klienta oznacza to, że te firmy spedycyjne mają własne polityki prywatności, które różnią się od naszych i mają zastosowanie do przetwarzania jego danych, gdy taka firma dostarcza mu towary od nas. Ponadto, jeśli użytkownik chce skorzystać z przysługujących mu praw w zakresie danych osobowych, może być konieczne skontaktowanie się z nimi osobno.

1.4.3. Dostawcy infrastruktury technicznej

Współpracujemy z dostawcami infrastruktury technicznej, którzy pomagają w sprawnym działaniu naszych usług. Są to na przykład dostawcy usług w chmurze, dostawcy usług bezpieczeństwa i konserwacji, dostawcy narzędzi monitorujących wydajność infrastruktury. Dostawcy ci dostarczają technologię i zasoby niezbędne do skutecznego i bezpiecznego działania naszej strony internetowej i aplikacji.

Należy podkreślić, że dane osobowe użytkownika nie są udostępniane tym dostawcom do ich niezależnego użytku. Ci dostawcy infrastruktury technicznej działają jako nasze podmioty przetwarzające dane, postępując zgodnie z naszymi instrukcjami i umowami. Niektórzy z tych dostawców mogą mieć siedzibę poza UE/EOG, co wiąże się z przekazywaniem danych osobowych użytkownika do krajów trzecich. Więcej informacji na temat przekazywania danych znajduje się w sekcji 1.5.

1.4.4. Dostawcy usług płatniczych

Możemy udostępniać dane osobowe użytkownika dostawcy usług płatniczych w celu ułatwienia bezpiecznych i wydajnych transakcji finansowych podczas dokonywania zakupów lub płatności w naszej witrynie internetowej i aplikacjach, a także w celu zapobiegania oszustwom. Udostępniane informacje dotyczą danych kontaktowych użytkownika, informacji o samej transakcji, takich jak sposób płatności, kwota, waluta, data, godzina, a także, w zależności od metody płatności, informacje o tym, co zostało zamówione. Takie udostępnianie danych jest nam niezbędne do wykonania umowy z użytkownikiem, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

1.4.5. Dostawcy wspomagający komunikację marketingową

Możemy udostępniać dane osobowe użytkownika renomowanym dostawcom usług komunikacji marketingowej, takim jak Twilio i Salesforce, aby umożliwić kontakt z naszymi klientami. Partnerzy ci pomagają nam w dostarczaniu wiadomości e-mail, wiadomości i kampanii marketingowych, aby informować użytkowników o naszych produktach, usługach i istotnych aktualizacjach. Dane użytkownika udostępniane tym dostawcom zazwyczaj obejmują dane kontaktowe, adres e-mail i preferencje dotyczące komunikacji. Ściśle współpracujemy z tymi partnerami, aby zapewnić, że dane użytkownika są przetwarzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyraził zgodę na taką komunikację lub gdy kontaktujemy się z użytkownikiem w oparciu o nasz uzasadniony interes, a użytkownik nie sprzeciwił się takiej komunikacji przed jej otrzymaniem. Niektórzy z tych partnerów reklamowych mają siedzibę poza UE/EOG, co wiąże się z przekazywaniem danych osobowych użytkownika do krajów trzecich. Więcej informacji na temat przekazywania danych znajduje się w punkcie 1.5.

1.4.6. Dostawcy, którzy pomagają w reklamie, w tym w reklamie w mediach społecznościowych.

Reklamujemy nasze produkty i usługi z pomocą naszych partnerów reklamowych, takich jak Meta (w szczególności za pośrednictwem Facebooka i Instagrama), Google (Google Ads, Youtube), TikTok, Criteo, Snapchat, Tradedoubler, Adform. Istnieją różne sposoby udostępniania danych użytkownika naszym partnerom reklamowym. Na przykład pliki cookie i podobne technologie są wykorzystywane przez naszych partnerów reklamowych do śledzenia sposobu korzystania z naszej witryny internetowej i aplikacji. Gromadzenie danych osobowych użytkownika za pośrednictwem takich plików cookie podlega odrębnej zgodzie użytkownika na umieszczenie tych plików cookie i podobnych technologii. Wdrożenie takiej technologii w naszych witrynach internetowych i aplikacjach umożliwia nam reklamowanie się odpowiedniej grupie odbiorców, a także mierzenie skuteczności i wydajności kampanii reklamowej oraz samego kanału.

Ponadto możemy udostępniać tym partnerom reklamowym zaszyfrowane identyfikatory osobiste (na przykład adres e-mail lub numer telefonu użytkownika), które zebraliśmy na podstawie zgody użytkownika w celu reklamowania go w ich kanałach reklamowych. Nasz partner reklamowy gromadzi takie zaszyfrowane dane i dopasowuje je do własnej bazy danych. Jeśli dopasowanie się powiedzie, nasze reklamy mogą dotrzeć do użytkownika podczas korzystania z usług naszych partnerów reklamowych, takich jak Facebook, Instagram i Youtube. W przypadku braku dopasowania partner reklamowy usuwa dane użytkownika.

Sposób gromadzenia danych użytkownika przez partnera reklamowego określa również rolę partnera reklamowego w przetwarzaniu danych użytkownika. Jednak większość naszych partnerów reklamowych działa jako niezależny administrator danych. Niektórzy z tych partnerów reklamowych mają siedzibę poza UE/EOG, co wiąże się z przekazywaniem danych osobowych użytkownika do krajów trzecich. Więcej informacji na temat przekazywania danych znajduje się w sekcji 1.5.

1.4.7. Organy publiczne

W przypadku nierozstrzygniętych skarg zainicjowanych przez użytkownika jako klienta lub w odpowiedzi na zgodne z prawem wnioski władz, możemy udostępniać dane osobowe użytkownika organom publicznym. W takim przypadku możemy powołać się na art. 6 ust. 1 lit. c) RODO lub art. 6 ust. 1 lit. f) RODO jako podstawę prawną udostępniania danych.

 

1.5. Przekazywanie danych do krajów trzecich

Ponieważ niektórzy z naszych dostawców usług znajdują się poza UE/EOG, możemy przekazywać dane użytkownika do kraju trzeciego. Zawsze zapewniamy, że taki transfer ma miejsce tylko wtedy, gdy jest dozwolony i przeprowadzany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i bez uszczerbku dla ustawowych praw użytkownika. Zapewniamy również, że dany usługodawca gwarantuje w drodze umowy lub w inny sposób, że prywatność jest utrzymywana na takim samym poziomie ochrony jak w UE. Obejmuje to zabezpieczenie takiego transferu danych za pomocą niezbędnych organizacyjnych i technicznych środków bezpieczeństwa. Często polegamy na standardowych klauzulach umownych (SCC) wprowadzonych przez Komisję Europejską. Ponadto opieramy się na decyzjach stwierdzających odpowiedni stopień ochrony wydanych przez Komisję Europejską, o ile spełnione są warunki odpowiedniego stopnia ochrony (jeśli takie istnieją).

Dane osobowe są przekazywane poza UE/EOG do następujących dostawców usług:

  • System przechowywania danych w chmurze - Google Cloud EMEA Limited (70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Dublin;
  • Dostawca systemu CRM - Salesforce EMEA Limited (piętro 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, Londyn, Wielka Brytania);
  • Dostawca infrastruktury obsługi klienta - Twilio, Inc. (101 Spear Street, First Floor, San Francisco, CA 94105 Stany Zjednoczone);
  • Dostawca zabezpieczeń w chmurze - Cloudflare, Inc. (101 Townsend St, San Francisco, CA 94107, USA)
  • Dostawcy komunikacji marketingowej - Salesforce EMEA Limited (piętro 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, Londyn, Wielka Brytania), Twilio Inc (101 Spear Street, First Floor, San Francisco, CA 94105, Stany Zjednoczone).
  • Partnerzy reklamowi: Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, 4 Dublin, Irlandia), Meta Platforms Ireland Limited (Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, Irlandia), Tiktok Technology Limited (61 Barras Lane, Coventry, Anglia, CV1 4AQ, Wielka Brytania).
  • Gdy użytkownik korzysta z naszego chatbota, jego dane są przekazywane dostawcy generatywnej sztucznej inteligencji (zob. sekcja "Gdy użytkownik kontaktuje się z nami za pośrednictwem czatu" w sekcji 1.2.3 powyżej). Naszym dostawcą jest OpenAI, LLC (3180 18th St., San Francisco, CA 94110). Jako podmiot przetwarzający dane, OpenAI działa wyłącznie w oparciu o nasze instrukcje i nie wykorzystuje danych użytkownika do szkolenia modeli. Dane osobowe podane przez użytkownika podczas interakcji z chatbotem są przetwarzane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytania użytkownika i są usuwane przez OpenAI po 30 dniach. Dane podlegają również kompleksowemu szyfrowaniu.

 

1.6. Profilowanie i zautomatyzowane podejmowanie decyzji

 

Możemy dokonywać profilowania, gdy użytkownik korzysta z naszych usług. Dokonując profilowania, oceniamy interakcje użytkownika z nami w celu dostarczenia mu bardziej spersonalizowanych i odpowiednich rekomendacji oraz zapewnienia, że produkty i treści, z którymi się styka, są ściśle zgodne z jego zainteresowaniami. Na przykład, jeśli użytkownik wyraził zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych, możemy użyć profilowania, aby upewnić się, że takie materiały marketingowe są spersonalizowane pod kątem preferencji użytkownika i tego, co naszym zdaniem może go zainteresować. Korzystamy również z profilowania w celu analizowania zachowań zakupowych użytkownika i przewidywania jego aktywności zakupowej.

Kiedy oferujemy użytkownikowi nasze usługi, możemy czasami polegać na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji. Takie zautomatyzowane podejmowanie decyzji oznacza, że decyzja jest podejmowana wyłącznie w oparciu o zautomatyzowane przetwarzanie danych osobowych użytkownika bez udziału człowieka. Ważne jest, aby pamiętać, że praktyka ta jest stosowana oszczędnie, a my wdrożyliśmy kompleksowy system zabezpieczeń, aby zapewnić ochronę Twoich interesów i praw. Na przykład, jeśli chodzi o decyzje dotyczące zawarcia wiążącej umowy z klientem, zazwyczaj uwzględniamy zaangażowanie człowieka jako standardową praktykę. Nadzór ludzki jest obecny w większości przypadków, aby zapewnić uczciwość i dokładność.

W związku z tym pragniemy podkreślić, że zawsze masz prawo zażądać informacji o tym, czy dana decyzja została podjęta wyłącznie w sposób zautomatyzowany i zapytać o możliwość weryfikacji przez człowieka. Twoja prywatność i uczciwość naszych procesów decyzyjnych są dla nas niezwykle ważne i jesteśmy tutaj, aby odpowiedzieć na wszelkie Twoje wątpliwości lub pytania. Jeśli chcesz to zrobić, skontaktuj się z nami pod adresem dpo_pl@boozt.com.

 

1.7. Jakie są twoje prawa w odniesieniu do twoich danych osobowych?

1.7.1. Prawo do dostępu

Jako klient masz prawo do uzyskania dostępu do szeregu informacji, w tym do kategorii gromadzonych danych osobowych.

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do informacji, które przetwarzamy na twój temat – stworzyliśmy automatyczny sposób na złożenie wniosku o dostęp do danych osobowych – możesz go znaleźć na swoim koncie w zakładce Mój profil – Zbieranie danych osobowych.

Możemy odrzucić wnioski, które są nieracjonalnie powtarzane, wymagają nieproporcjonalnie dużej interwencji technicznej (np. opracowania nowego systemu lub znacznej zmiany istniejącego procesu) lub które mają wpływ na prawa i swobodę innej osoby.

Ponieważ masz prawo dostępu wyłącznie do twoich danych osobowych, nie możemy udostępniać ci informacji zawierających dane dotyczące innej osoby (z poszanowania dla jej praw). Z tego względu może się zdarzyć, że nie otrzymasz wszystkich danych osobowych, o które prosiłeś, ale w takim przypadku przekażemy ci opis informacji, których nie możemy przekazać, oraz powód takiej sytuacji.

1.7.2. Prawo do sprostowania

Jeśli twoje dane osobowe są niedokładne lub nieprawidłowe, możesz je zmienić na swoim koncie MyBoozt lub skontaktować się z nami, a my zadbamy o to, aby twoje dane były aktualne i poprawne. Na twoje żądanie użytkownika zaktualizujemy, zmienimy lub usuniemy twoje dane osobowe, które przetwarzamy, z wyjątkiem danych osobowych, które nadal muszą być przetwarzane ze względu na obowiązek prawny lub nasz uzasadniony interes.

1.7.3. Prawo do usunięcia danych

Masz prawo do wykreślenia danych, co oznacza, że usuniemy twoje dane osobowe, jeśli wystąpią następujące okoliczności:

  • Dane osobowe nie są już potrzebne w związku z celem, dla którego zostały zebrane lub w inny sposób przetworzone;
  • Przetwarzanie twoich danych osobowych odbywa się na podstawie twojej zgody, którą możesz wycofać;
  • Sprzeciwiasz się przetwarzaniu twoich danych osobowych zgodnie z przysługującym ci prawem do sprzeciwu (patrz poniżej) i nie istnieją żadne uzasadnione podstawy do przetwarzania danych, które byłyby nadrzędne wobec twoich interesów;
  • Twoje dane osobowe były przetwarzane niezgodnie z prawem;
  • Dane osobowe muszą zostać usunięte ze względu na obowiązek prawny.

Prawo to nie ma zastosowania, jeżeli przetwarzanie danych jest niezbędne do ustalenia, wykonania lub obrony roszczeń prawnych.

Jeśli chcesz usunąć swoje konto Boozt, możesz to zrobić, gdy jesteś zalogowany, a następnie przechodząc do zakładki „Mój profil” i klikając „Usuń konto”. Twój profil i wszystkie inne ustawienia na twoim koncie zostaną usunięte , ale nadal będziemy mieć historię twoich zamówień na wypadek, gdybyś w przyszłości potrzebował pomocy w związku ze zwrotem, reklamacją lub serwisem klienta oraz dane osobowe wymagane do przestrzegania zobowiązań prawnych lub dla naszego własnego uzasadnionego interesu, np. w związku z naszą Polityką Uczciwego Korzystania.

1.7.4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych

Masz prawo do ograniczenia przetwarzania przez nas twoich danych osobowych, jeśli zachodzi jedna z poniższych okoliczności:

  • Zakwestionowałeś poprawność danych osobowych i oczekujesz na naszą decyzję w sprawie poprawności danych osobowych;
  • Przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a użytkownik sprzeciwia się usunięciu danych i żąda ograniczenia przetwarzania;
  • Dane osobowe nie są już niezbędne do przetwarzania, ale wymagasz ich zachowania w celu ustanowienia, przeprowadzenia lub obrony roszczeń prawnych, lub
  • Wniosłeś sprzeciw wobec przetwarzania (zob. poniżej) i do czasu sprawdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy nie przeważają nad twoimi prawami i swobodami.

1.7.5. Prawo do przenoszenia danych

Przysługuje ci prawo do przenoszenia danych, co oznacza, że masz prawo otrzymać dotyczące cię dane osobowe w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i nadającym się do odczytu maszynowego formacie oraz przekazać je innej firmie bez przeszkód z naszej strony, jeśli (i) przetwarzanie odbywa się na podstawie twojej zgody lub umowy, (ii) przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany oraz (iii) nie ma to negatywnego wpływu na prawa i swobody innych osób.

Jeśli jest to technicznie możliwe, masz również prawo wymagać od nas bezpośredniego przekazania danych osobowych innemu administratorowi danych.

Twoje prawo do przenoszenia danych ma zastosowanie, o ile nie narusza praw i swobód innych osób.

1.7.6. Prawo do sprzeciwu

Masy prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania opierający się na uzasadnionym interesie. Następnie ocenimy, czy nasze uzasadnione interesy są ważniejsze od twoich interesów, praw i swobód lub czy twoje dane osobowe są niezbędne do ustanowienia, przeprowadzenia lub obrony roszczeń prawnych.

Jeśli twoje dane osobowe są przetwarzane w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego, masz prawo do wycofania swojej zgody na to w dowolnym momencie, a my nie będziemy już przetwarzać twoich danych osobowych.

 

1.8. Organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa

RODO wymaga, aby dane osobowe użytkowników były przechowywane w sposób bezpieczny i poufny. Dane osobowe użytkowników przechowujemy na serwerach o wysokim poziomie bezpieczeństwa, które znajdują się w kontrolowanych obiektach, a nasze zabezpieczenia są regularnie sprawdzane w celu ustalenia, czy informacje o użytkownikach są przetwarzane w sposób bezpieczny zawsze uwzględniający prawa użytkowników.

 

1.9. Aktualizacje niniejszej polityki

Szybki rozwój technologii cyfrowej i technicznej oznacza, że konieczne może być wprowadzenie zmian w sposobie przetwarzania przez nas danych osobowych. W związku z tym zastrzegamy sobie prawo do aktualizacji i zmiany niniejszej polityki prywatności. Aktualne zasady możesz zawsze znaleźć na naszych platformach. W przypadku istotnych zmian poinformujemy cię o nich w formie widocznego ogłoszenia na naszych platformach.

 

1.10. Pytania i skargi

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących sposobu przetwarzania danych osobowych chętnie służymy pomocą. Jeśli uważasz, że nie przetwarzamy twoich danych zgodnie z naszymi zobowiązaniami, masz prawo złożyć skargę w tej sprawie do krajowego organu nadzorczego w Twoim kraju, który znajdziesz tutaj: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

 

1.11. Skontaktuj się z nami

Możesz skontaktować się z nami za pośrednictwem dpo_pl@boozt.com.

Lub pocztą:

c/o Boozt Fashion AB

Attn: DPO/Legal Department

Box 4535

SE-203 20 Malmö, Szwecja

 

2. POLITYKA COOKIES

Dziękujemy za odwiedzenie platform obsługiwanych przez Boozt Fashion AB (556710-4699), Hyllie Boulevard 35 Malmö, 215 37, Szwecja (zwanych dalej nami, my lub nasze).

Podobnie jak większość innych platform, używamy plików cookie do wielu celów. W niniejszych zasadach dotyczących plików cookie opisano, jakich plików cookie używamy, do jakich celów je wykorzystujemy oraz w jaki sposób możesz wycofać swoją zgodę. Jeśli masz pytania dotyczące wykorzystywania przez nas plików cookie, możesz skontaktować się z nami pod adresem dpo_pl@boozt.com.

Lub pocztą:

c/o Boozt Fashion AB

Attn: DPO/Legal Department

Box 4535

203 20 Malmö, Szwecja

 

2.1. Czym jest cookie?

Plik cookie to niewielki plik tekstowy, który za pośrednictwem przeglądarki jest zapisywany na komputerze lub urządzeniu użytkownika podczas odwiedzania stron internetowych lub korzystania z aplikacji. Pliki cookie umożliwiają gromadzenie pewnych informacji, w tym informacji o stronach i funkcjach odwiedzanych i wykorzystywanych przez ciebie.

Niektóre pliki cookie są technicznie niezbędne dla funkcji, z których korzystasz na platformach (np. abyśmy mogli przechowywać zawartość twojego koszyka), ale inne pliki cookie są wykorzystywane do innych celów (np. do opracowywania statystyk). W następnej sekcji możesz przeczytać więcej o tym, jakie pliki cookie mogą być używane.

Przy pierwszej wizycie na jednej z naszych platform zostanie wyświetlony „baner plików cookie”, na którym możesz wyrazić zgodę na wykorzystywanie plików cookie na naszych platformach. Jak pokazano poniżej, zawsze możesz zmienić swoją zgodę. Jednak plików cookie, które są niezbędne z technicznego punktu widzenia, nie można wyłączyć, a zatem są one przechowywane bez zgody.

Istnieją zasadniczo dwa główne rodzaje plików cookie: „tymczasowe” i „stałe”:

  • Tymczasowe pliki cookie są powiązane z twoja bieżącą wizytą na stronie internetowej lub w aplikacji i są usuwane automatycznie po zamknięciu przeglądarki.
  • Trwałe pliki cookie są przechowywane i będą odnawiane przy każdej twojej wizycie na stronie internetowej lub przy korzystaniu z aplikacji. Po pewnym czasie same się jednak likwidują. Dzięki tym plikom cookie możliwe jest „rozpoznanie” cię podczas twojej ponownej wizyty na stronie internetowej lub w aplikacji, co wykorzystujemy na przykład w celu dostosowania naszych platform do twoich zainteresowań. W przypadku stosowania trwałych plików cookie czas ich aktywności podano w poniższej tabeli.

W poniższej tabeli określono dla każdego pliku cookie, czy jest to plik tymczasowy (plik cookie sesji), czy bardziej trwały plik cookie, który wygasa po upływie określonego czasu.

Wprowadza się również rozróżnienie między „plikami cookie pierwszej kategorii” a „plikami cookie stron trzecich”. Pliki cookie pierwszej kategorii to pliki, które stosujemy sami, natomiast pliki cookie stron trzecich są stosowane przez strony trzecie, które są częścią używanej platformy. W poniższej tabeli możesz sprawdzić, które pliki cookie są stosowane przez nas, a które przez strony trzecie.

 

2.2. Jakich plików cookie używamy?

Używamy plików cookie do następujących ogólnych celów:

  • Wsparcie funkcjonalności platformy, w tym między innymi umożliwienie automatycznego logowania, korzystania z funkcji czatu oraz umieszczania produktów w koszyku.
  • Sporządzanie statystyk na potrzeby rozwoju działalności, w tym ulepszania naszych platform, optymalizacji twoich doświadczeń użytkownika oraz dostosowywania zawartości platform do twoich zainteresowań.
  • Marketing ukierunkowany.

Poniżej znajdują się szczegółowe informacje o każdym pliku cookie, w tym o jego dostawcy, celu i czasie trwania:

 

2.3. Wycofanie zgody

Możesz w każdej chwili wycofać lub zmienić swoją zgodę na pliki cookie, klikając łącze „Aktualizuj ustawienia plików cookie” na dole strony internetowej, gdzie możesz ponownie zaznaczyć lub odznaczyć pliki cookie. Nie możesz odznaczyć plików cookie, które są technicznie niezbędne do działania witryny, czyli „niezbędnych plików cookie”. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych, którego dokonano do momentu wycofania zgody.

Jeśli chcesz usunąć lub zablokować pliki cookie, możesz to zrobić za pomocą ustawień przeglądarki. Poniżej znajdziesz linki do instrukcji dla niektórych najpopularniejszych przeglądarek:

Jeśli zdecydujesz się wycofać swoją zgodę lub usunąć/zablokować pliki cookie, musisz mieć świadomość, że (w zależności od rodzaju pliku cookie) może to pogorszyć komfort korzystania z witryny.

 

2.4. Przetwarzanie twoich danych osobowych

Gdy wyrazisz zgodę na korzystanie przez nas z plików cookie, w niektórych przypadkach, zgodnie z informacją na banerze plików cookie, wiąże się to z przetwarzaniem twoich danych osobowych, na przykład twojego adresu IP oraz informacji o sposobie korzystania z naszych platform. Więcej informacji na temat przetwarzania przez nas danych osobowych i praw użytkowników możesz znaleźć w naszej polityce prywatności.

 

2.5. Zmiany w polityce cookie

Możemy w każdej chwili zmienić niniejszą politykę cookie. W takim przypadku przy następnej wizycie na naszych stronach internetowych zostanie wyświetlony ci nowy baner plików cookie.

Wciąż nie odnaleziono czego szukano? Skontaktuj się z nami!Napisz do nas e-mail
Zwykle odpowiadamy w ciągu 3 dni roboczych
Jak możemy pomóc?
Czy byłbyś zadowolony z odpowiedzi w języku angielskim? Ta sama usługa, szybsza odpowiedź.
W ciągu jednej godziny otrzymasz potwierdzenie dostawy.
Inne sposoby kontaktu