Shipping to:Polska
Obsługa Klienta
Darmowa dostawa na zamówienia powyżej 299zł 3-5 dni roboczych Wydłużony zwrot - do 31. Stycznia

Zasady dotyczące plików cookies i prywatności witryny Boozt.com

Dziękujemy za poświęcenie czasu na zapoznanie się z naszą polityką plików cookie i polityką prywatności!

Ta strona zawiera informacje o tym, jak przetwarzamy twoje dane osobowe, jak używamy plików cookie, a także informacje o prawach, jakie ci przysługują w związku z przetwarzaniem twoich danych osobowych i używaniem przez nas plików cookie. Polityka ta dotyczy Boozt.com, Booztlet.com i aplikacji (zwanych dalej „platformami”), do których odniesienia znajdują się w niniejszej polityce.

1. POLITYKA PRYWATNOŚCI

Boozt Fashion AB (556710-4699) (dalej nas, my lub nasz) jest administratorem danych (odpowiedzialnym) za przetwarzanie twoich danych osobowych w sposób opisany w niniejszej polityce. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące sposobu przetwarzania przez nas twoich danych, nie wahaj się skontaktować z nami pod adresem customerservice_pl@boozt.com lub w inny sposób, patrz dane kontaktowe poniżej.

Kiedy korzystasz z platform, my gromadzimy pewne informacje o tobie i twojej wizycie. Informacje te są wykorzystywane m.in. do realizacji umów z tobą oraz do zarządzania twoim kontem użytkownika. W zależności od twojej zgody wykorzystujemy również informacje zebrane o tobie za pomocą plików cookie w celu poprawy twojego komfortu użytkowania, oceny wykorzystania poszczególnych elementów na naszych platformach oraz w celu wsparcia naszych działań marketingowych. Więcej na ten temat możesz przeczytać w naszej polityce dotyczącej plików cookie w dalszej części strony.

Twoje dane osobowe przetwarzamy wyłącznie w określonym celu, a po jego osiągnięciu usuwamy je, chyba że istnieje powód, by postąpić inaczej, jak opisano poniżej.

Przetwarzanie przez nas twoich danych osobowych podlega przepisom rozporządzenia o ochronie danych osobowych (zwanego dalej RODO), krajowym przepisom o ochronie danych, ustawie o ochronie danych osobowych oraz dodatkowym wytycznym i opiniom Europejskiej Rady Ochrony Danych i krajowych organów nadzorczych.

 

Jakie informacje gromadzimy i skąd one pochodzą?

  • Informacje są zbierane przez nas podczas analizowania twojego zachowania i zaangażowania w wysyłaną przez nas komunikację lub podczas odwiedzin naszych platform (ogólne informacje w postaci np. adresu IP, kraju, odwiedzanych stron, odwiedzanych kategorii, odwiedzanych marek, historii wyszukiwania i kliknięć, współczynnika kliknięć oraz czasu spędzonego na czytaniu wiadomości e-mail).
     
  • Informacje pobieramy od ciebie, gdy podajesz nam informacje o sobie, np. podczas tworzenia profilu lub kupowania towarów (ogólne informacje w postaci np. danych demograficznych, imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, informacji o płatności, przedmiotów, kwoty zamówienia, poziomu rabatu, marek i częstotliwości. Obejmuje to również wysyłanie transakcyjnych wiadomości e-mail, potwierdzeń zamówień, potwierdzeń wysyłki, potwierdzeń zwrotów i refundacji).
     
  • Pochodzą od innych osób, gdy zbieramy je od stron trzecich, np. od zewnętrznej firmy zajmującej się oceną zdolności kredytowej (ogólne informacje w formie informacji kredytowej).

 

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe przetwarzamy tylko w określonym celu opierając się na podstawie prawnej. Podczas korzystania z naszych platform, w tym podczas twoich zakupów naszych towarów, będziemy przetwarzać twoje dane w sposób opisany poniżej:

  • Zgoda

o Jeśli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie ofert marketingowych, możemy przetwarzać twoje dane osobowe w celu wysyłania ci materiałów marketingowych, a także w celu spersonalizowania ich po uwzględnieniu twoich preferencji.

o Jeśli wyraziłeś zgodę na umieszczanie plików cookie, możemy odpowiednio przetwarzać pewne dane osobowe dotyczące korzystania przez ciebie z naszych platform w celu tworzenia statystyk oraz w celach marketingowych. Więcej informacji o stosowaniu przez nas plików cookie możesz znaleźć w naszej polityce dotyczącej plików cookie w dalszej części strony.

o Jeśli dokonałeś u nas zakupu, możemy również przetwarzać twoje dane osobowe w celu spersonalizowania naszych ukierunkowanych działań marketingowych zgodnie z twoimi preferencjami, jeśli wyraziłeś na to zgodę.

o Wykorzystujemy również profilowanie do identyfikacji nietypowych wzorców zakupowych, odbiegających od tego, co uważamy za akceptowalne zachowania zakupowe, które są identyfikowane przez algorytm oparty na różnych parametrach. Następnie indywidualnie ocenimy, czy zakup dokonany przez danego klienta powinien zostać zaakceptowany, czy też nie, tymczasowo lub na stałe. Więcej informacji na temat zasad Uczciwego Korzystania można znaleźć w naszych Warunkach Sprzedaży i Dostaw.
 

Podstawą prawną powyższego przetwarzania twoich danych osobowych jest zgoda, której udzieliłeś nam zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) RODO. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę. Nie wpływa to jednak na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.

  • Zobowiązania wynikające z umowy

o Musimy przetwarzać niektóre z twoich danych osobowych w celu zarządzania twoją relacją z nami, obejmującą twoje zakupy, a także w celu zapewnienia ci serwisu klienta.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania danych jest chęć wywiązania się z umowy, którą zawarliśmy z tobą, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

  • Uzasadnione interesy

o Możemy przetwarzać niektóre twoje dane osobowe w celu zapewnienia zgodności z naszą Polityką Uczciwego Korzystania. Więcej informacji na temat zasad Uczciwego Korzystania możesz znaleźć w naszych Warunkach Sprzedaży i Dostaw.

o Możemy przeprowadzać badania klientów lub analizę danych w celu ulepszenia naszej strony internetowej, produktów / usług, marketingu, relacji z klientami i doświadczeń.

o Jeśli dokonałeś u nas zakupów i nie odmówiłeś otrzymywania od nas materiałów marketingowych dotyczących produktów podobnych do poprzednio zakupionych, możemy wysyłać do ciebie materiały marketingowe dotyczące podobnych produktów. W każdej chwili możesz zrezygnować z dalszych zapytań, korzystając z linków w otrzymanych wiadomościach e-mail lub na twoim koncie Boozt.

o Jeśli będzie to konieczne, będziemy przetwarzać niektóre z twoich danych osobowych w celu ustalenia, realizacji lub obrony roszczeń prawnych, włączając w to zapobieganie oszustwom i nadużyciom związanym z naszymi platformami.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania danych jest nasz uzasadniony interes, który uznaje się za nadrzędny wobec twojego interesu, chroniącego przetwarzanie twoich danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

  • Zobowiązania prawne

o Będziemy przetwarzać twoje dane osobowe w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych wynikających ze Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości, a także przepisów dotyczących praw konsumentów i bezpieczeństwa produktów. W Rozdziale 5, 7 § Ustawy o Rachunkowości (1999:1078) możesz sprawdzić, jakie dane osobowe przechowujemy do celów księgowych.

Podstawą prawną powyższego przetwarzania danych są nasze zobowiązania prawne zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c) RODO.

 

Jak długo przetwarzamy twoje dane osobowe?

Dane osobowe przechowujemy tylko przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania. Poniżej przedstawiamy przegląd celów i okresów przechowywania danych osobowych, które mają zastosowanie do przetwarzanych danych osobowych.

Cel

 

Okres przechowywania

Zarządzanie relacjami z klientem, w tym zarządzanie twoimi zakupami oraz świadczenie usług na rzecz klienta

 

Informacje o twoich transakcjach i zwrotach są przechowywane do siódmego roku po zakończeniu roku kalendarzowego, w którym zakończył się rok finansowy (zob. Rozdział 7, 2 § Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości (1999:1078)) oraz do wykorzystania w celu zapewnienia zgodności z naszą Polityką Uczciwego Korzystania (zob. Warunki sprzedaży i dostawy).

Dostosowywanie treści wyświetlanych na naszych platformach na podstawie twojej historii wyszukiwania i zakupów

 

12 miesięcy od zebrania danych osobowych.

Marketing ukierunkowany w oparciu o zgodę na marketing bezpośredni

 

Do czasu wycofania przez ciebie zgody lub (jeśli zgoda nie została wycofana) po upływie 12 miesięcy, w czasie których nie kontaktowaliśmy się z tobą. Będziemy jednak przechowywać dokumentację dotyczącą twojej zgody przez okres do 5 lat od jej wycofania.

Marketing ukierunkowany dotyczący produktów podobnych do tych, które zakupiłeś u nas

 

Do czasu rezygnacji z dalszych zapytań z naszej strony lub (jeśli nie zrezygnujesz z dalszych zapytań z naszej strony) po upływie 12 miesięcy, w czasie których nie kontaktowaliśmy się z tobą.

Zobowiązania prawne

 

Przetwarzamy informacje zawarte w fakturze w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych zgodnie z przepisami Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości dotyczącymi przechowywania materiałów księgowych, tj. do siódmego roku po zakończeniu roku kalendarzowego, w którym zakończył się rok budżetowy (zob. Rozdział 7, 2 § Szwedzkiej Ustawy o Rachunkowości (1999:1078))

Ciasteczka

 

Do czasu wycofania zgody lub (jeśli zgoda nie zostanie wycofana) do czasu wygaśnięcia relewantnych plików cookie po upływie okresu określonego w naszych zasadach dotyczących plików cookie, zobacz poniżej.

Uzasadniony interes

 

Tak długo, jak jest to konieczne, aby móc ustanowić, bronić lub dochodzić roszczeń prawnych.

 

Komu udostępniamy twoje dane osobowe?

  • Przetwarzający dane

Gdy korzystamy z usług podwykonawcy w celu przetwarzania twoich danych osobowych w celach opisanych w niniejszych zasadach i na naszą odpowiedzialność, najpierw zawieramy z nim umowę o przetwarzaniu danych. Umowa zawiera instrukcje dotyczące poufności i bezpieczeństwa oraz określa, w jaki sposób informacje mogą być przetwarzane. Korzystamy z następujących kategorii podwykonawców:

- Dostawcy usług przechowywania danych, hostingu i innych usług informatycznych

- Dostawców, którzy pomagają w komunikacji marketingowej, takiej jak określone wiadomości e-mail i SMS, jeśli wyraziłeś zgodę na marketing ukierunkowany.

Jeśli zdarzy się, że dane osobowe będą dostępne poza UE/EOG w tak zwanym „kraju trzecim”, możesz przeczytać poniżej, w jaki sposób zabezpieczamy twoje dane osobowe, przy pomocy dodatkowych zabezpieczeń i specjalnych umów.

  • Administratorzy danych

Korzystamy również z usług lub zawieramy umowy o współpracy z firmami będącymi niezależnymi administratorami danych, w przypadku których przetwarzanie danych osobowych użytkownika, po ich przekazaniu przez nas, jest w całości lub częściowo realizowane przez tę firmę i należy do jej obowiązków. Dotyczy to administracji, która odbywa się u następujących kategorii świadczeniobiorców:

- Partnerzy, którzy pomagają w transporcie i dystrybucji, aby zapewnić, że towary dotrą do ciebie szybko i bezpiecznie.

- Dostawców, którzy pomagają w marketingu, jeśli wyraziłeś na to zgodę lub jeśli mamy uzasadniony interes w ujawnieniu twoich danych osobowych użytkownika dla celów marketingowych.

- Świadczeniodawcy udzielający pomocy przy dokonywaniu płatności

Gdy twoje dane osobowe są przekazywane innemu administratorowi danych, ważne jest dla nas, abyś wiedział, kiedy i komu je przekazujemy, tak abyś miał możliwość skontaktowania się z tymi firmami w celu uzyskania dalszych informacji na temat sposobu przetwarzania twoich danych osobowych oraz abyś miał pewność, że masz możliwość skorzystania ze swoich praw wynikających z RODO. Na przykład robimy to, kiedy finalizujesz swój zakup, wyraźnie odwołujemy się do wybranego dystrybutora, lub kiedy korzystamy z usług płatniczych wymagamy od dostawcy podania informacji o tym, jakie dane są mu potrzebne do zabezpieczenia płatności oraz w jaki sposób możesz zadawać mu pytania dotyczące płatności. Wszyscy odbiorcy, którzy działają jako niezależni administratorzy danych, są odpowiedzialni za przekazanie ci niezbędnych informacji dotyczących stosowanych przez nich metod.

  • Organy władzy publicznej i przekazywanie danych na podstawie zobowiązań prawnych

Jeśli z mocy prawa będziemy zobowiązani do przekazania twoich danych osobowych krajowemu organowi podatkowemu, policji lub innym podmiotom, zrobimy to.

 

Transfery do krajów trzecich

W niektórych przypadkach dostawcy i niektórzy z naszych partnerów znajdują się poza UE/EOG. W takich przypadkach będziemy zatem korzystać z usług podwykonawców spoza UE/EOG. Oznacza to, że zapewniamy niezbędne organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa, aby przetwarzanie danych osobowych odbywało się z takim samym poziomem bezpieczeństwa, jakiego możesz oczekiwać, gdy przetwarzanie odbywa się w UE. Komisja Europejska opracowała standardowe klauzule umów (w skrócie SCC), które często – choć nie zawsze – stanowią część rozwiązania. W ramach następujących funkcji korzystamy z usług podwykonawców i partnerów spoza UE/EOG:

- System CRM, USA

- Marketing, USA

- Analizy, USA

- Magazynowanie, USA

Jeśli masz jakiekolwiek pytania na ten temat lub chcesz otrzymać kopię dokumentacji dotyczącej środków ostrożności, skontaktuj się z nami.

 

Jakie są twoje prawa w odniesieniu do twoich danych osobowych?

Prawo do dostępu

Jako klient masz prawo do uzyskania dostępu do szeregu informacji, w tym do kategorii gromadzonych danych osobowych.

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do informacji, które przetwarzamy na twój temat – stworzyliśmy automatyczny sposób na złożenie wniosku o dostęp do danych osobowych – możesz go znaleźć na swoim koncie w zakładce Mój profil – Zbieranie danych osobowych. Możesz też skontaktować się z nami pod adresem: customerservice_pl@boozt.com .

Możemy odrzucić wnioski, które są nieracjonalnie powtarzane, wymagają nieproporcjonalnie dużej interwencji technicznej (np. opracowania nowego systemu lub znacznej zmiany istniejącego procesu) lub które mają wpływ na prawa i swobodę innej osoby.

Ponieważ masz prawo dostępu wyłącznie do twoich danych osobowych, nie możemy udostępniać ci informacji zawierających dane dotyczące innej osoby (z poszanowania dla jej praw). Z tego względu może się zdarzyć, że nie otrzymasz wszystkich danych osobowych, o które prosiłeś, ale w takim przypadku przekażemy ci opis informacji, których nie możemy przekazać, oraz powód takiej sytuacji.

Prawo do sprostowania

Jeśli twoje dane osobowe są niedokładne lub nieprawidłowe, możesz je zmienić na swoim koncie MyBoozt lub skontaktować się z nami, a my zadbamy o to, aby twoje dane były aktualne i poprawne. Na twoje żądanie użytkownika zaktualizujemy, zmienimy lub usuniemy twoje dane osobowe, które przetwarzamy, z wyjątkiem danych osobowych, które nadal muszą być przetwarzane ze względu na obowiązek prawny lub nasz uzasadniony interes.

Prawo do usunięcia danych

Masz prawo do wykreślenia danych, co oznacza, że usuniemy twoje dane osobowe, jeśli wystąpią następujące okoliczności:

  • Dane osobowe nie są już potrzebne w związku z celem, dla którego zostały zebrane lub w inny sposób przetworzone;
  • Przetwarzanie twoich danych osobowych odbywa się na podstawie twojej zgody, którą możesz wycofać;
  • Sprzeciwiasz się przetwarzaniu twoich danych osobowych zgodnie z przysługującym ci prawem do sprzeciwu (patrz poniżej) i nie istnieją żadne uzasadnione podstawy do przetwarzania danych, które byłyby nadrzędne wobec twoich interesów;
  • Twoje dane osobowe były przetwarzane niezgodnie z prawem;
  • Dane osobowe muszą zostać usunięte ze względu na obowiązek prawny.

Prawo to nie ma zastosowania, jeżeli przetwarzanie danych jest niezbędne do ustalenia, wykonania lub obrony roszczeń prawnych.

Jeśli chcesz usunąć swoje konto Boozt, możesz to zrobić, gdy jesteś zalogowany, a następnie przechodząc do zakładki „Mój profil” i klikając „Usuń konto”. Twój profil i wszystkie inne ustawienia na twoim koncie zostaną usunięte , ale nadal będziemy mieć historię twoich zamówień na wypadek, gdybyś w przyszłości potrzebował pomocy w związku ze zwrotem, reklamacją lub serwisem klienta oraz dane osobowe wymagane do przestrzegania zobowiązań prawnych lub dla naszego własnego uzasadnionego interesu, np. w związku z naszą Polityką Uczciwego Korzystania.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych

Masz prawo do ograniczenia przetwarzania przez nas twoich danych osobowych, jeśli zachodzi jedna z poniższych okoliczności:

  • Zakwestionowałeś poprawność danych osobowych i oczekujesz na naszą decyzję w sprawie poprawności danych osobowych;
  • Przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a użytkownik sprzeciwia się usunięciu danych i żąda ograniczenia przetwarzania;
  • Dane osobowe nie są już niezbędne do przetwarzania, ale wymagasz ich zachowania w celu ustanowienia, przeprowadzenia lub obrony roszczeń prawnych, lub
  • Wniosłeś sprzeciw wobec przetwarzania (zob. poniżej) i do czasu sprawdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy nie przeważają nad twoimi prawami i swobodami.

Prawo do przenoszenia danych

Przysługuje ci prawo do przenoszenia danych, co oznacza, że masz prawo otrzymać dotyczące cię dane osobowe w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i nadającym się do odczytu maszynowego formacie oraz przekazać je innej firmie bez przeszkód z naszej strony, jeśli (i) przetwarzanie odbywa się na podstawie twojej zgody lub umowy, (ii) przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany oraz (iii) nie ma to negatywnego wpływu na prawa i swobody innych osób.

Jeśli jest to technicznie możliwe, masz również prawo wymagać od nas bezpośredniego przekazania danych osobowych innemu administratorowi danych.

Twoje prawo do przenoszenia danych ma zastosowanie, o ile nie narusza praw i swobód innych osób.

Prawo do sprzeciwu

Masy prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania opierający się na uzasadnionym interesie. Następnie ocenimy, czy nasze uzasadnione interesy są ważniejsze od twoich interesów, praw i swobód lub czy twoje dane osobowe są niezbędne do ustanowienia, przeprowadzenia lub obrony roszczeń prawnych.

Jeśli twoje dane osobowe są przetwarzane w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego, masz prawo do wycofania swojej zgody na to w dowolnym momencie, a my nie będziemy już przetwarzać twoich danych osobowych.

 

Organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa

RODO wymaga, aby dane osobowe użytkowników były przechowywane w sposób bezpieczny i poufny. Dane osobowe użytkowników przechowujemy na serwerach o wysokim poziomie bezpieczeństwa, które znajdują się w kontrolowanych obiektach, a nasze zabezpieczenia są regularnie sprawdzane w celu ustalenia, czy informacje o użytkownikach są przetwarzane w sposób bezpieczny zawsze uwzględniający prawa użytkowników.

 

Aktualizacje niniejszej polityki

Szybki rozwój technologii cyfrowej i technicznej oznacza, że konieczne może być wprowadzenie zmian w sposobie przetwarzania przez nas danych osobowych. W związku z tym zastrzegamy sobie prawo do aktualizacji i zmiany niniejszej polityki prywatności. Aktualne zasady możesz zawsze znaleźć na naszych platformach. W przypadku istotnych zmian poinformujemy cię o nich w formie widocznego ogłoszenia na naszych platformach.

 

Pytania i skargi

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących sposobu przetwarzania danych osobowych chętnie służymy pomocą. Jeśli uważasz, że nie przetwarzamy twoich danych zgodnie z naszymi zobowiązaniami, masz prawo złożyć skargę w tej sprawie do krajowego organu nadzorczego w Twoim kraju, który znajdziesz tutaj: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

 

Skontaktuj się z nami

Możesz się z nami skontaktować za pośrednictwem:

E-mail: customerservice_pl@boozt.com

Telefonicznie: +48 12 881 14 20

Lub drogą pocztową:

c/o Boozt Fashion AB


Attn: Customer Service

Box 4535

203 20 Malmö, Szwecja

 

 

2) POLITYKA COOKIES

Dziękujemy za odwiedzenie platform obsługiwanych przez Boozt Fashion AB (556710-4699), Hyllie Boulevard 35 Malmö, 215 37, Szwecja (zwanych dalej nami, my lub nasze).

Podobnie jak większość innych platform, używamy plików cookie do wielu celów. W niniejszych zasadach dotyczących plików cookie opisano, jakich plików cookie używamy, do jakich celów je wykorzystujemy oraz w jaki sposób możesz wycofać swoją zgodę. Jeśli masz pytania dotyczące wykorzystywania przez nas plików cookie, możesz skontaktować się z nami pod adresem:

Email: customerservice_pl@boozt.com
Telefon: +48 12 881 14 20

Lub drogą pocztową:
c/o Boozt Fashion AB
Attn: Customer Service

Box 4535

203 20 Malmö, Szwecja

 

Czym jest cookie?

Plik cookie to niewielki plik tekstowy, który za pośrednictwem przeglądarki jest zapisywany na komputerze lub urządzeniu użytkownika podczas odwiedzania stron internetowych lub korzystania z aplikacji. Pliki cookie umożliwiają gromadzenie pewnych informacji, w tym informacji o stronach i funkcjach odwiedzanych i wykorzystywanych przez ciebie.

Niektóre pliki cookie są technicznie niezbędne dla funkcji, z których korzystasz na platformach (np. abyśmy mogli przechowywać zawartość twojego koszyka), ale inne pliki cookie są wykorzystywane do innych celów (np. do opracowywania statystyk). W następnej sekcji możesz przeczytać więcej o tym, jakie pliki cookie mogą być używane.

Przy pierwszej wizycie na jednej z naszych platform zostanie wyświetlony „baner plików cookie”, na którym możesz wyrazić zgodę na wykorzystywanie plików cookie na naszych platformach. Jak pokazano poniżej, zawsze możesz zmienić swoją zgodę. Jednak plików cookie, które są niezbędne z technicznego punktu widzenia, nie można wyłączyć, a zatem są one przechowywane bez zgody.

Istnieją zasadniczo dwa główne rodzaje plików cookie: „tymczasowe” i „stałe”:

  • Tymczasowe pliki cookie są powiązane z twoja bieżącą wizytą na stronie internetowej lub w aplikacji i są usuwane automatycznie po zamknięciu przeglądarki.
  • Trwałe pliki cookie są przechowywane i będą odnawiane przy każdej twojej wizycie na stronie internetowej lub przy korzystaniu z aplikacji. Po pewnym czasie same się jednak likwidują. Dzięki tym plikom cookie możliwe jest „rozpoznanie” cię podczas twojej ponownej wizyty na stronie internetowej lub w aplikacji, co wykorzystujemy na przykład w celu dostosowania naszych platform do twoich zainteresowań. W przypadku stosowania trwałych plików cookie czas ich aktywności podano w poniższej tabeli.

W poniższej tabeli określono dla każdego pliku cookie, czy jest to plik tymczasowy (plik cookie sesji), czy bardziej trwały plik cookie, który wygasa po upływie określonego czasu.

Wprowadza się również rozróżnienie między „plikami cookie pierwszej kategorii” a „plikami cookie stron trzecich”. Pliki cookie pierwszej kategorii to pliki, które stosujemy sami, natomiast pliki cookie stron trzecich są stosowane przez strony trzecie, które są częścią używanej platformy. W poniższej tabeli możesz sprawdzić, które pliki cookie są stosowane przez nas, a które przez strony trzecie.

 

Jakich plików cookie używamy?

Używamy plików cookie do następujących ogólnych celów:

  • Wsparcie funkcjonalności platformy, w tym między innymi umożliwienie automatycznego logowania, korzystania z funkcji czatu oraz umieszczania produktów w koszyku.
  • Sporządzanie statystyk na potrzeby rozwoju działalności, w tym ulepszania naszych platform, optymalizacji twoich doświadczeń użytkownika oraz dostosowywania zawartości platform do twoich zainteresowań.
  • Marketing ukierunkowany.

Poniżej znajdują się szczegółowe informacje o każdym pliku cookie, w tym o jego dostawcy, celu i czasie trwania:

 

Wycofanie zgody

Możesz w każdej chwili wycofać lub zmienić swoją zgodę na pliki cookie, klikając łącze „Aktualizuj ustawienia plików cookie” na dole strony internetowej, gdzie możesz ponownie zaznaczyć lub odznaczyć pliki cookie. Nie możesz odznaczyć plików cookie, które są technicznie niezbędne do działania witryny, czyli „niezbędnych plików cookie”. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych, którego dokonano do momentu wycofania zgody.

Jeśli chcesz usunąć lub zablokować pliki cookie, możesz to zrobić za pomocą ustawień przeglądarki. Poniżej znajdziesz linki do instrukcji dla niektórych najpopularniejszych przeglądarek:

Jeśli zdecydujesz się wycofać swoją zgodę lub usunąć/zablokować pliki cookie, musisz mieć świadomość, że (w zależności od rodzaju pliku cookie) może to pogorszyć komfort korzystania z witryny.

 

Przetwarzanie twoich danych osobowych

Gdy wyrazisz zgodę na korzystanie przez nas z plików cookie, w niektórych przypadkach, zgodnie z informacją na banerze plików cookie, wiąże się to z przetwarzaniem twoich danych osobowych, na przykład twojego adresu IP oraz informacji o sposobie korzystania z naszych platform. Więcej informacji na temat przetwarzania przez nas danych osobowych i praw użytkowników możesz znaleźć w naszej polityce prywatności.

 

Zmiany w polityce cookie

Możemy w każdej chwili zmienić niniejszą politykę cookie. W takim przypadku przy następnej wizycie na naszych stronach internetowych zostanie wyświetlony ci nowy baner plików cookie.

Wciąż nie odnaleziono czego szukano? Skontaktuj się z nami!

Napisz do nas e-mail

Zwykle odpowiadamy w ciągu 3 dni roboczych
Jak możemy pomóc?
Czy jesteś zadowolony z odpowiedzi w języku angielskim? Ta sama usługa, jeszcze szybsza odpowiedź!
W ciągu jednej godziny otrzymasz potwierdzenie dostawy.

Inne sposoby kontaktu

Produkt dodany do koszyka