Zasady dotyczące plików cookies i prywatności witryny Boozt.com

ZASADY DOTYCZĄCE PLIKÓW COOKIES I PRYWATNOŚCI WITRYNY BOOZT.COM
Odwiedzając witrynę Boozt.com, zbieramy wszystkie informacje dotyczące tych odwiedzin.  Służą one do poprawy interfejsu, oceny użytkowania poszczególnych elementów witryny Boozt.com oraz do wspierania naszych działań marketingowych.

W tym dokumencie można  przeczytać o zbieranych przez nas informacjach, sposobie ich traktowania i przetwarzania, osobach mających do nich dostęp, a także o sposobie kontaktowania się z nami w sprawie zasad dotyczących plików cookies i prywatności.

Gromadzenie osobistych informacji o klientach na Boozt.com odbywa się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz postanowieniami Europejskiego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO).

Witryna Boozt.com automatycznie wykrywa adres IP i dane podczas przechodzenia między różnymi stronami oraz usługami.  Logowanie się lub subskrypcja biuletynu są również rejestrowane w celu ułatwienia użytkownikowi wykonywania tych procesów w przyszłości.

W tym kontekście korzystamy z różnych narzędzi analitycznych, takich jak Google Analytics, które pomagają nam w zbieraniu statystyk dotyczących korzystania z Boozt.com, aby zapewnić Ci lepsze wrażenia.

 

Boozt.com zbiera informacje od użytkowników za pośrednictwem pięciu źródeł:

  • Pliki cookie – kiedy odwiedzasz nasze strony internetowe, np. adres IP, kraj, przeglądane strony, przeglądane kategorie, przeglądane marki, interakcje/kliknięcia i wyszukiwania.

  • Zakupy – np. dane demograficzne, adres e-mail, informacje dotyczące płatności, produkty, kwota zamówienia, rabat, marki i częstotliwość. W tym wysyłanie e-maili transakcyjnych, np. potwierdzenie zamówienia, potwierdzenie wysyłki i potwierdzenie zwrotu.

  • Zachowania i zaangażowanie użytkownika w wysłanej komunikacji (e-mail, SMS, poczta tradycyjna lub telefon), np. wskaźnik otwarć, wskaźnik kliknięć i czas spędzony na czytaniu wiadomości e-mail, domena nadawcy i typ klienta poczty e-mail

  • Użytkownicy samodzielnie dostarczają informacji (np. dodawanie ulubionych marek lub informacji do profilu klienta)

  • Ocena zdolności kredytowej od zewnętrznej firmy oceniającej.

 

Cel zbierania informacji służy różnym obszarom:

  • Zobowiązania. Aby spełnić nasze zobowiązania wobec Ciebie jako klienta lub użytkownika naszego serwisu – dotyczące zakupów, fakturowania, obsługi klienta oraz konta MyBoozt.

  • Obsługa klienta. Aby móc świadczyć usługi obsługi klienta za pośrednictwem konta MyBoozt, poczty e-mail, czatu lub telefonu, odpowiadać na pytania związane z zamówieniem lub wcześniejszymi zamówieniami, usuwać błędy i służyć klientowi wsparciem.

  • Marketing. Aby prezentować inspiracje, oferty produktów/usług oraz indywidualne zalecenia za pośrednictwem sieci Web, poczty e-mail, wiadomości SMS, poczty tradycyjnej, telefonu i reklam stron trzecich.

  • Wrażenia klienta. Aby poprawiać wrażenia klienta w zakresie interakcji z Boozt, na przykład personalizować korzystanie z serwisu Boozt.com oraz opracowywać nowe funkcje, usługi i produkty. Obejmuje to także zarządzanie, ochronę, funkcjonalność i utrzymanie naszych witryn internetowych, administrowanie systemem i bezpieczeństwem oraz stosowanie się do statystyk zbiorczych dotyczących użytkowania strony i zakupów oraz poprawę rozumienia preferencji klientów.

  • Oszustwa i ryzyko. Aby zapobiegać oszustwom i przeprowadzać ocenę ryzyka.

  • Przepisy prawne. Aby spełniać wymogi prawne.

Profilowanie
Boozt tworzy indywidualne profile klientów na podstawie danych zebranych ze wszystkich źródeł/kategorii danych; na przykład przeglądanie stron wraz z zakupami i informacjami, które podałeś (np. ulubiona marka i ulubione produkty). Łączymy i analizujemy te dane, aby poprawić Twoje doświadczenie w Boozt.com i dostosować indywidualne oferty i usługi, a także zdefiniować częstotliwość komunikacji.

Ramy czasowe dla przechowywania danych
Twoje dane osobowe będziemy przechowywali przez okres niezbędny dla realizacji celów określonych w niniejszych Warunkach i zasadach, chyba że dłuższy okres przechowywania jest wymagany lub dozwolony przez prawo, z powodów prawnych, podatkowych lub regulacyjnych, lub w innych uzasadnionych i zgodnych z prawem celach biznesowych.

 

Cel

Ramy czasowe

Cele marketingowe Boozt.com

3 lata od Twojej ostatniej aktywności - np. zakupu, uczestnictwa w komunikacji lub wizyty na naszych stronach internetowych.

Jeśli udzieliłeś nam zgody marketingowej (e-mail, SMS, telefon itp.) i dopóki mamy Twoją zgodę.

Obowiązki związane z realizacją zamówień przez Boozt.com

7 lat lub tak długo, jak jesteśmy zobowiązani dla celów spełnienia wymogu prawnego.

Obsługa klienta przez Boozt.com

3 lata lub tak długo, jak jesteśmy zobowiązani dla celów spełnienia wymogu prawnego.

Doświadczenia klienta na Boozt.com

3 lata od Twojej ostatniej aktywności - np. zakupu, uczestnictwa w komunikacji lub wizyty na naszych stronach internetowych.

Jeśli udzieliłeś nam zgody marketingowej (e-mail, SMS, telefon itp.) i dopóki mamy Twoją zgodę.

Oszustwa i ocena ryzyka przez Boozt.com

3 lata lub tak długo, jak jesteśmy zobowiązani dla celów spełnienia wymogu prawnego.

Zgodność Boozt.com z przepisami prawa

Tak długo, jak jesteśmy zobowiązani dla celów spełnienia wymogu prawnego.

Czym jest plik cookie?
Odwiedzając witrynę Boozt.com, pliki cookies są zapisywane na komputerze użytkownika.  Plik cookie to mały plik tekstowy przechowywany w przeglądarce internetowej w celu rozpoznania danego komputera podczas kolejnych odwiedzin witryny internetowej.  W plikach cookies nie są przechowywane żadne dane osobowe.

Prawie wszystkie witryny internetowe korzystają z plików cookies.  Znajdują się one na komputerze i pomagają użytkownikowi, co z kolei pomaga podczas analizy sposobu korzystania z witryny internetowej w celu usprawnienia obsługi.  W wielu przypadkach pliki cookies są konieczne do włączenia danej usługi w witrynie internetowej.

Informacje w plikach cookies są przesyłane między przeglądarką internetową a serwerem sieci web i zawierają informacje o ustawieniach użytkownika, logowaniach i sposobie korzystania z danej witryny.

Do czego służą pliki cookies w witrynie Boozt.com?
Przeglądanie stron internetowych
Gdy odwiedzasz witrynę Boozt.com, gromadzimy informacje o wszystkich wizytach na naszej stronie internetowej. Wykorzystujemy te informacje do celów związanych z poprawą doświadczeń użytkownika, oceną korzystania z poszczególnych elementów Boozt.com i wspieraniem naszych działań marketingowych.

Przeglądanie stron może wyzwolić usługi poczty e-mail
Boozt.com gromadzi informacje o Twoim zachowaniu związanym z przeglądaniem stron internetowych (np. przeglądane kategorie, marki, produkty), aby poprawić komunikację na temat odpowiednich produktów i ofert dla Ciebie. Przykładem takiego gromadzenia danych są produkty dodane do koszyka, których zakupu użytkownik jednak nie sfinalizował. Może to skutkować otrzymaniem wiadomości e-mail z przypomnieniem o produktach pozostających w koszyku. Jeśli nie chcesz otrzymywać wiadomości e-mail dotyczących niesfinalizowanych zamówień, możesz zrezygnować bezpośrednio poprzez link umieszczony pod wiadomością lub na MyBoozt>Moje dane osobowe

Automatyczne logowanie
Boozt.com automatycznie wykrywa kim jesteś, na podstawie różnych parametrów, takich jak adres IP, urządzenie oraz pliki cookie, gdy poruszasz się po różnych stronach i usługach na stronie internetowej. Oznacza to, jeśli jesteś zalogowany na naszej stronie internetowej, że zostaniesz automatycznie zalogowany przy następnej wizycie na Boozt przy pomocy tego samego urządzenia. To samo automatyczne logowanie nastąpi po kliknięciu adresu e-mail Boozt.

Narzędzie analityczne
Korzystamy z różnych narzędzi analitycznych, takich jak Google Analytics, które pomagają nam w zbieraniu statystyk dotyczących korzystania z Boozt.com, aby zapewnić Ci lepsze wrażenia.

Aby określić, kto odwiedza naszą witrynę internetową, korzystamy z plików cookies w celu stworzenia statystyk demograficznych i związanych z użytkownikami.  Pozwala nam to spersonalizować treści i usługi, aby były dostosowane do zainteresowań i potrzeb Twoich oraz innych użytkowników. Poniżej wymieniono cele stosowania plików cookies w witrynie Boozt.com

Pliki cookies osób trzecich
Na stronach witryny Boozt.com wykorzystywane są usługi osób trzecich.  Usługi te również mogą zawierać pliki cookies. Pliki cookies innych firm można blokować w przeglądarce, klikając poniższe łącze:

https://www.youronlinechoices.com/pl/twojewybory.

Pliki cookie innych firm są używane, między innymi, do zbierania statystyk odwiedzin witryny Boozt.com. Przykładowo korzystamy z plików cookies, aby dowiedzieć się, jakie witryny internetowe odwiedzasz i ile czasu na nich spędzasz.  Korzystamy w tym przypadku z systemu Google Analytics firmy Google.

Aby anulować zbieranie danych Google Analytics, należy przejść na stronę:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Retargeting
Boozt.com współpracuje także z innymi firmami w celu ulepszania naszych reklam internetowych, aby zagwarantować wyświetlanie tylko odpowiednich reklam. W tym kontekście korzystamy z usług następujących dostawców: Facebook, DoubleClick, Criteo, Sociomantic, Adform, Youtube, Instagram i Google. Jeśli chcesz zostać wykluczony z tego typu reklam, możesz usunąć plik cookie tutaj

Witryna Boozt.com zawiera elementy innych firm, np. „Polecaj na Facebooku”, „Polub na Facebooku” lub „Google+”.  Te elementy innych firm powodują, że ich właściciele, np. Facebook lub Google, otrzymują informacje na temat danych technicznych przeglądarki, adresu IP oraz wyświetlanych stron witryny Boozt.com itp.  Działania wykonywane przez właścicieli składników innych firm są poza naszą kontrolą i są sprawą rozstrzyganą wyłącznie między użytkownikiem i osobą trzecią będącą właścicielem składnika.

Witryna Boozt.com wykorzystuje te składniki do bezpośredniego łączenia się ze stronami w mediach społecznościowych, tym samym ułatwiając klientom obsługę.

Funkcjonalność
W witrynie Boozt.com stosuje się szereg technicznych plików cookies niezbędnych do obsługi funkcjonalności w kilku jej obszarach.  To pliki zapisywane podczas logowania się w witrynie Boozt.com oraz pliki cookies zapisywane w celu śledzenia zawartości koszyka, ulubionych itp.

Jak unikać plików cookies?
W celu rezygnacji z plików cookies, można je wszystkie zablokować, usunąć istniejące pliki z komputera lub otrzymywać ostrzeżenie przed ich zapisaniem.

Zalecamy dokładne przeczytanie zasad dotyczących plików cookies przed dokonaniem zmian ustawień w komputerze oraz zapoznanie się z dodatkowymi informacjami na temat tych plików w innych witrynach internetowych.

Zmiana ustawień plików cookies może utrudnić obsługę odwiedzanej witryny internetowej.

Należy pamiętać, że brak zgody na korzystanie z plików cookies może spowodować wyłączenie niektórych funkcji witryny Boozt.com.

Firefox
Aby usunąć pliki cookies, przejdź do sekcji Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> i usuń poszczególne pliki cookie lub całą historię.

Aby zablokować pliki cookies, przejdź do sekcji Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> w menu rozwijanym w pozycji Historia wybierz „używaj ustawień użytkownika” -> zaznacz pole „Zawsze używaj trybu prywatnego” oraz usuń zaznaczenie pola „Akceptuj ciasteczka”.

Internet  Explorer
Aby usunąć pliki cookies, przejdź do sekcji Narzędzia -> Opcje internetowe -> karta Ogólne -> kliknij przycisk Usuń -> Pliki cookies -> Usuń.

Aby zablokować pliki cookies, przejdź do sekcji Narzędzia -> Opcje internetowe -> Prywatność -> przesuń suwak do górnego położenia.  W ten sposób wszystkie pliki cookies zostaną zablokowane. -> kliknij przycisk OK.

Google Chrome
Aby usunąć pliki cookies, kliknij przycisk Narzędzia -> Więcej narzędzi -> Wyczyść historię przeglądania -> Pliki cookies oraz inne dane witryn i wtyczek -> Wyczyść dane przeglądania.

Aby zablokować pliki cookies, kliknij przycisk Narzędzia -> Ustawienia -> Pokaż opcje zaawansowane -> Ustawienia treści -> „Blokuj próby umieszczenia na komputerze danych z witryn” i zaznacz pole „Blokuj pliki cookies i dane z witryn innych firm” -> Ok.

Safari
Aby usunąć pliki cookies, kliknij przycisk Narzędzia -> Ustawienia -> Bezpieczeństwo -> kliknij przycisk „Pokaż pliki cookies”.  Można tu usuwać wszystkie pliki cookies lub tylko te z poszczególnych domen.

Aby zablokować pliki cookies, kliknij przycisk na pasku narzędzi -> Ustawienia -> Bezpieczeństwo -> w sekcji „Akceptuj pliki cookie” wybierz „nigdy”.

Kontakt w sprawie danych osobowych
Chcąc uzyskać dostęp do przechowywanych przez nas informacji na swój temat, skontaktuj się z nami pod adresem:  customerservice_pl@boozt.com. W przypadku zarejestrowania nieprawidłowych danych lub innych niezgodności prosimy o kontakt pod tym samym adresem e-mail.  Każdy użytkownik ma prawo wglądu w zapisane informacje o sobie i może nie wyrazić zgody na ich zapisanie zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych.

Jako klient masz prawo dostępu do kategorii swoich zgromadzonych danych (artykuł 15) i możesz zgłosić sprzeciw wobec rejestracji, zgodnie z odpowiednimi przepisami określonymi w Europejskim rozporządzeniu o ochronie danych osobowych (RODO). Na odpowiednie żądanie zaktualizujemy, zmienimy lub usuniemy dane osobowe, które kontrolujemy, z zastrzeżeniem naruszenia jakichkolwiek przepisów.

Możemy odrzucić żądania, które są nierozsądnie powtarzane, wymagają nieproporcjonalnie wysokiej technicznej interwencji (np. opracowania nowego systemu lub istotnej zmiany istniejącego procesu), wpływają na dane osobowe innych osób lub żądania, które są wyjątkowo niepraktyczne (np. informacje z systemów kopii zapasowych). Wszelkie zapytania należy kierować do działu obsługi klienta, za pośrednictwem poczty e-mail: customerservice_pl@boozt.com.

Ochrona danych osobowych
Przepisy prawne nakazują bezpieczne i poufne przechowywanie danych osobowych.  Przechowujemy dane osobowe na serwerach o wysokim poziomie zabezpieczeń, znajdujących się w monitorowanych placówkach. Nasze zabezpieczenia są regularnie sprawdzane w celu zbadania, czy dane osobowe są bezpiecznie przechowywane, zawsze uwzględniając prawa użytkownika.  Niestety nie możemy w 100% zagwarantować bezpieczeństwa danych podczas przesyłania ich za pośrednictwem internetu. Oznacza to, że podczas wysyłania i przechowywania danych osobowych drogą elektroniczną istnieje ryzyko bezprawnego uzyskania dostępu do nich przez stronę trzecią.  Z tego powodu przekazywanie danych odbywa się na własne ryzyko użytkownika.

Dane osobowe są usuwane lub zmieniane na anonimoweew chwili, w której kończy się cel, dla którego były zbierane.

Dynamiczny rozwój internetu sprawia, że mogą być wymagane zmiany w sposobie przetwarzania danych osobowych.  Z tego względu zastrzegamy sobie prawo do aktualizowania i zmiany niniejszych wytycznych związanych z przetwarzaniem danych osobowych.  W razie wprowadzenia zmian data „ostatnio aktualizowano”, znajdująca się w dolnej części tej strony, zostanie poprawiona. W przypadku znaczących zmian użytkownicy zostaną poinformowani w formie komunikatów widocznych na naszych stronach  internetowych.

Użytkownik ma prawo złożyć skargę dotyczącą sposobu traktowania jego informacji i danych.  Skargi należy kierować do Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych.

Kontakt
Z firmą Boozt.com można kontaktować się w następujący sposób:

Wysyłając e-mail:  customerservice_pl@boozt.com
Dzowniąc:  +46 10 888 69 49

Pisząc na adres:
Boozt  Fashion  AB
Do:  Customer  Service
Hyllie Boulevard 35
215 37  Malmö
Szwecja


 

Wersja 5 – maj 2018

 
Wciąż nie odnaleziono czego szukano? Skontaktuj się z nami!
Napisz do nas e-mail
Jak możemy pomóc?
Kontaktując się z nami akceptujesz regulamin. Uprzejmie informujemy, że chwilowo czas odpowiedzi na maile jest dłuższy niż zwykle.
Inne sposoby kontaktu