Cookies- och sekretesspolicy

COOKIES- OCH SEKRETESSPOLICY
När du besöker Boozt.com samlar vi in information om alla besök på vår webbplats.  Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de individuella elementen på Boozt.com samt för att understödja vår marknadsföring.

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

Insamling av kunders personuppgifter på Boozt.com sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

Boozt.com detekterar automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen.   Om du loggar in eller prenumererar på vårt nyhetsbrev registrerar vi även detta, för att göra det enklare för dig nästa gång du besöker oss.

För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi i det sammanhanget olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur Boozt.com används.

 

Boozt.com samlar in uppgifter från användarna genom fem källor.

  • Genom cookies när du besöker våra webbplatser, t.ex. IP-adress, land, besökta sidor, kategorier och varumärken du tittat på, interaktion/klick och sökningar.

  • Genom köp, t.ex. demografiska uppgifter, mejladress, betalningsinformation, varor, beställningssumma, rabattnivå, varumärken och frekvens. Även skickade transaktionsmejl, t.ex. bekräftelse om beställning, leverans eller återbetalning.

  • Genom användarbeteende och engagemang i skickade meddelanden (mejl, SMS, post eller telefon), t.ex. öppningsfrekvens, klickfrekvens och den tid du använt för att läsa mejl, sändardomän och typ av e-postklient

  • Genom användare som lämnar uppgifter om sig själva (t.ex. lägger till ett favoritmärke eller information till kundprofilen)

  • Genom kreditprövning via ett bedömningsföretag som tredje part.

 

Ändamålet att samla in uppgifter betjänar olika områden:

  • Skyldigheter. För att uppfylla våra skyldigheter mot dig som kund eller användare av vår service – som köp, fakturering, kundservice och MittBoozt-konto.

  • Kundservice. För att kunna hantera kundservice via MittBoozt-konto, mejl, chatt eller telefon. För att svara på frågor angående din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och att vägleda kunden.

  • Marknadsföring. För att visa inspiration, produkterbjudanden/-tjänster och personliga rekommendationer via webb, mejl, SMS, post, telefon och via annonsering hos tredje parter.

  • Kundupplevelse. För att förbättra kundernas upplevelse av att interagera med Boozt, som att göra din upplevelse på Boozt.com personlig, utveckla nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar också att administrera, skydda, driva och bibehålla våra webbplatser, att administrera och säkra system, att följa samlad statistik om användning och köp på webbplatsen och för att förbättra kunskapen om våra kunders preferenser.

  • Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägeri och göra riskbedömning.

  • Lagstiftning. För att följa gällande lagstiftning.

 

Profilering
Boozt skapar personliga kundprofiler baserade på dina insamlade uppgifter från alla uppgiftskällor/-kategorier, t.ex. sökbeteende tillsammans med dina köp och den information du har lämnat (t.ex. favoritmärke och favoritprodukter). Vi kombinerar och analyserar dessa uppgifter i syfte att förbättra din upplevelse på Boozt.com, för att skräddarsy personliga erbjudanden och tjänster och för att bedöma kommunikationsfrekvensen.

Period för lagring av uppgifter.

Vi kommer att lagra dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen som beskrivs i dessa villkor såvida inte en längre lagringstid krävs eller tillåts enligt lagen, av lagliga, skatte- eller tillsynsmässiga anledningar, eller för annat legitimt och lagligt affärsändamål.

 

Ändamål

Period

Marknadsföringsändamål för Boozt.com

Tre år efter din senaste aktivitet, t.ex. köp, engagemang i kommunikation eller besök på våra webbplatser.

Om du har lämnat marknadsföringssamtycke (mejl, SMS, telefon etc.) och så länge som vi har ditt samtycke.

Beställningshistorik och förpliktelser för att fullfölja ordrar på Boozt.com

Sju år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Kundservice för Boozt.com

Tre år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Kundens upplevelse av Boozt.com

Tre år efter din senaste aktivitet, t.ex. köp, engagemang i kommunikation eller besök på våra webbplatser.

Om du har lämnat marknadsföringssamtycke (mejl, SMS, telefon etc.) och så länge som vi har ditt samtycke.

Bedrägeri och riskbedömning för Boozt.com

Tre år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Att följa lagen för Boozt.com

Så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Vad är en cookie?
När du besöker Boozt.com lagras cookies på din dator.  En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök.  Ingen personlig information lagras i våra cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies.  De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras.  I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

Vad används cookies till på Boozt.com?

Sökningar
När du besöker Boozt.com samlar vi in uppgifter om alla besök på vår webbplats. Vi använder dessa uppgifter för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda delarna av Boozt.com och för att stödja vår marknadsföring.

Sökningar kan utlösa ett servicemejl
Boozt.com samlar in ditt sökbeteende (t.ex. kategorier, märken, produkter du tittat på) för att förbättra kommunikationen om relevanta produkter och erbjudanden som skapas för dig. Ett exempel på denna insamling är de produkter du har lagt i varukorgen, men som du sedan har valt att inte fullfölja köpet av. Detta skulle kunna innebära att du får ett servicemejl som påminner dig om de produkter du har kvar i din varukorg. Om du inte vill få mejl om oavslutade beställningar kan du avanmäla dig direkt via länken i slutet av mejlet eller gå till MittBoozt>Mina uppgifter

Automatisk inloggning
Boozt.com upptäcker automatiskt vem du är, baserat på olika parametrar som IP-adress, enhet och cookies när du flyttar dig mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Detta innebär att om du är inloggad på vår webbplats kommer du att bli inloggad automatiskt nästa gång du besöker Boozt från samma enhet. Samma automatiska inloggning kommer att ske om du klickar i ett Boozt-mejl.

Analysverktyg
För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur Boozt.com används.

För att avgöra vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik.  Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen. Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på Boozt.com

Cookies från tredje part
Boozt.com använder en rad tjänster från tredje part på våra webbsidor.  Ibland använder även dessa tjänster cookies. Du kan välja att ej acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa denna länk:

https://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos Boozt.com; i sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka webbplatser du besöker och hur länge du besöker dem.  I detta fall använder vi systemet Google Analytics från Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Retargeting
Boozt.com samarbetar också med andra företag för att öka vår online- annonsering för att se till att du bara ser relevanta annonser. I det sammanhanget använder vi till exempel följande leverantörer: Facebook, DoubleClick, Criteo, Sociomantic, Google Adform, YouTube och Instagram. Om du inte vill få den typen av annonser kan du ta bort din cookie här

Boozt.com innehåller komponenter från tredje part som t.ex. "Facebook-rekommendation", "Facebook-gilla" och "Google+".  Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos Boozt.com och liknande.  Den behandling som ägaren till tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten.

Boozt.com använder sig av dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala mediewebbplatser och därmed säkerställa en smidig navigation för dig som kund.

Funktionalitet
Hos Boozt.com finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av Boozt.com.  Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på Boozt.com och lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Hur undviker jag cookies?
Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser igenom vår cookiepolicy noga innan du eventuellt ändrar dina cookieinställningar i din dator samt att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookieinställningarna kan din användarupplevelse försämras när du besöker vår och andras webbplatser.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på Boozt.com som inte kommer att fungera för dig.

Firefox
Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) ->  Privacy (sekretess) -> och raderar individuella cookies eller rensar din historik.

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) -> privacy (sekretess) ->, på rullgardinsmenyn under History (historik) markerar du "Use custom settings for history" (använd anpassade inställningar för historik) -> och kryssar för "Always  use private browsing mode" (använd alltid privat webbsökningsläge) och avmarkerar "Accept cookies from pages" (acceptera cookies från sidor).

Internet Explorer
Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options (internet-alternativ) -> fliken General (allmänt) -> klicka på Delete (ta bort) -> Cookies -> Delete (ta bort).

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options internet-alternativ) -> Privacy (sekretess) -> för skjutreglaget till toppen.  På det här sättet blockerar du alla cookies. -> Klicka på OK.

Google Chrome
Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Tools (verktyg) -> Clear browsing data (ta bort webbinformation -> Delete cookies and other site data (ta bort cookies och andra webbplats- och plugindata) -> Clear browsing data (rensa webbinformation).

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Show Advanced Options (visa avancerade inställningar) -> Content Settings (innehållsinställningar) -> klicka på "Block all sites from storing data" (förhindra att webbplatser sparar data) och markera "Block third-party cookies and site data" (blockera cookies och webbplatsdata från tredje part -> OK.

Safari
Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> klicka på "Show Cookies" (visa cookies).  Här kan du antingen radera cookies från en enda domän eller radera alla cookies.

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> under "Accept Cookies" (acceptera cookies), välj "never" (aldrig).

Kontakt rörande persondata
Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på: customerservice_se@boozt.com.  Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du ta kontakt på samma sätt. Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt personuppgiftslagen.

Som kund har du rätt att få tillgång till dina insamlade personuppgiftskategorier (artikel 15) och du kan invända mot registrering enligt de relevanta bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Efter rimlig begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi kontrollerar, med reservation för åtgärd som innebär lagbrott.

Vi kan avvisa begäran som är oskäligt återkommande, innebär oproportionellt stort tekniskt ingripande (t.ex. utvecklande av ett nytt system eller omfattande förändring av en befintlig process), påverkar andra personers personuppgifter eller som är extremt opraktisk (t.ex. uppgifter från back-up-system). Alla frågor angående detta ska ställas till kundservice via mejl customerservice_se@boozt.com.

Skydd av persondata
Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt.  Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare.  Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg. Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör.

Internets snabba utveckling innebär att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata.  Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata. Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för "senast uppdaterad" nertill på webbsidan.  Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig.  Klagomål skickas till Datainspektionen.

Kontakta oss
Du kan kontakta Boozt.com via:

E-post: customerservice_se@boozt.com

Telefon: 010 138 8988

Post:
Boozt Fashion AB
Att:  Kundservice
Hyllie Boulevard 35
215 37  Malmö
Sverige


 

Version 5 – maj 2018

 
Hittade du fortfarande inte det rätta svaret? Vi kan hjälpa dig!
Maila oss
Hur kan vi hjälpa dig?
Genom att kontakta oss godkänner du våra villkor. customerservice_se@boozt.com
Andra kontaktsätt
Lätt att hitta på sajten

Lätt att hitta på sajten, supersnabb leverans.

Annelie , 2020-04-02 01:42:01
Jättekul och enkelt att titta på dem…

Jättekul och enkelt att titta på dem kläder/märken man kan vara intresserad av! Hittills har jag varit mycket nöjd med mina be...

Kjell Bärzen, 2020-04-01 21:40:20
Alltid så bra service och härligt…

Alltid så bra service och härligt bemötande!

maria b, 2020-03-30 09:51:40
Mycket bra kundsupport samt…

Mycket bra kundsupport samt köpupplevelse.

JS, 2020-03-29 11:25:52
Utmärkt utbud

Utmärkt utbud, bra priser och snabba leveranser

Torbjörn Ekengren, 2020-03-28 08:10:50
Boozt är min favoritsida på internet

Boozt är min favoritsida på internet. Alltid lika smidigt att skicka tillbaka om det inte passar. Bra att det finns kläder och sk...

Louise Jonsson, 2020-03-27 08:19:14
Mycket snabb och bra service

Mycket snabb och bra service, då jag krånglade lite med returer och storlekar. Tack för snabba svar på mejlen!

annelie olsson, 2020-03-26 11:53:43
Älskar er

Älskar er!!!!!!!!!!!

Abdifatah Khayre, 2020-03-25 23:15:58
Otroligt snabb leverans och fantastisk…

Otroligt snabb leverans och fantastisk kundtjänst!

Anna, 2020-03-24 08:56:44
mycket stort urval

mycket stort urval , hyggliga priser ,samt blixtsnabba leveranser med instabox . Detta gör Boozt till ett självklart val för m...

Sven Lantz, 2020-03-23 06:19:47
Nöjd!

Smidigt och bra! Gillar utbudet av kläder och skor. En av de mer tilltalande onlinebutikerna , det känns som att det finns ett t...

Malla , 2020-03-22 08:47:51
Bästa företag!!!

Bästa företag!!!

Jolanta Malgorzata Sztando, 2020-03-21 13:56:30
Alltid snabb leverans

Alltid snabb leverans, aldrig några bekymmer.

Mattias, 2020-03-20 06:32:09
Älskar Boozt..

Älskar Boozt... ni har bästa service Ever! Snygga saker snabb leverans och pålitliga!

Devota Boniface Sebuyoya, 2020-03-19 21:36:04
Mycket snabb leverans och alltid…

Mycket snabb leverans och alltid toppkvalitet!

Marjan , 2020-03-18 20:00:43